|

Toulouse isyanı

Fransa'da baraj karşıtı protestolarda kan akması ülkeyi karıştırdı. 21 yaşındaki bir eylemcinin polisin attığı ses bombasıyla ölmesine öfkelenen Toulouse sakinleri isyan bayrağını çekti.

Yeni Şafak
04:00 - 24/11/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:35 - 23/11/2014 Pazar
Diğer
'ÖLDÜRME YETKİSİNE SON'

Fransa’da baraj yapımına karşı yapılan eylemlerde bir gencin yaşamını yitirmesi üzerine Toulouse şehrinde protesto gösterisi düzenlendi. Çöp konteynırları ve otobüs 
duraklarının ateşe verildiği gösterilerde protestocular “öldürme yetkisine son” pankartları taşıdı. Toulouse'da yaklaşık bin kişi gösterilere katılırken şiddetli çevre eylemlerine sahne olan Fransa’nın batısındaki Nantes şehrinde de yaklaşık bin 200 kişi toplandı.  

OLAYI ÖRTBAS EDİYORLAR

Ülkenin güney batısındaki Tarn bölgesinde inşaatı planlanan Sivens barajı protestolarında 21 yaşındaki Remi Fraisse'nin öldürülmesi ile şiddetlenen olaylar Fransa’da iktidarda olan Sosyalist Parti ile eski koalisyon ortağı Yeşil Parti’nin arasını açtı. Yeşil Parti yetkilileri hükümetin Fraisse’nin ölümüne gerekli tepkiyi göstermediğini belirtti ve İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve’yi yaşananları örtbas etmeye çalışmakla suçladı. 

#Fransa
#Toulouse
#protesto
9 yıl önce