|

Türk Kızılayından Suriye'ye sahra hastanesi

Suriye'nin İdlib kenti kırsalına, tüm malzemelerini Türk Kızılayının gönderdiği 50 yataklı sahra hastanesi kuruldu.

Yeni Şafak
11:13 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 12:20 - 2/06/2015 Salı
AA

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek, iç savaşın başından bu yana Suriyelilerin yanında olduklarını vurgulayarak, ihtiyaç doğrultusunda yardımları sürdürdüklerini ifade etti.



Suriyeli doktorlardan gelen talep üzerine İdlib kırsalında sahra hastanesi kurduklarını belirten Şimşek, "Daha önce afetlerde kullandığımız 50 yataklı sahra hastanesini Suriyeli doktorlara teslim ettik. Tıbbi malzeme ve gerekli araç gereçleri de Suriye tarafındaki muhataplarımıza ulaştırdık. Hastanenin kurulumu tamamladı. Suriyeli doktorların hizmet verdiği 50 yataklı hastanede ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, röntgen, ultrason ve EKG cihazları da bulunuyor. Hastanede poliklinik hizmeti de veriliyor" diye konuştu.



Şimşek, Türk Kızılayına desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür ederek, ulusal ve uluslararası kuruluşlara, Suriyelilere yönelik insani yardımları sürdürmeleri çağrısında bulundu.



"Hastanelere saldırı, savaş suçudur"


Suriye'deki iç savaşın 4 yılı aşkın süredir devam ettiğini hatırlatan Şimşek, Esed rejimine bağlı birliklerin hastaneleri hedef alan saldırılarını da kınadı.



Mintez Şimşek, son günlerde artan çatışmalardan dolayı İdlib kenti ve kırsalında yoğun hareketlilik yaşandığına dikkati çekerek, Türk Kızılayının bu bölgeye insani yardım malzemesi ulaştırdığını aktardı.



Şimşek, rejim birliklerinin bölgeyi yoğun bombardıman altına aldığını dile getirerek, şunları söyledi:



"Esed güçleri, çocuk, kadın demeden öldürmeye devam ediyor. Bunun yanında rejim güçleri son zamanlarda hastanelere yönelik kasıtlı saldırılar gerçekleştiriyor. Bu, savaş suçu sayılır. Saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetmiştir. Hastaneler, o bölge için çok önemli. Sivillere hizmet eden onlarca hastane yerle bir oldu."

#Türk Kızılayı
#sahra hastanesi
#Kızılay
9 yıl önce