|

Türk Sineması'nda görkemli ödül töreni

Türkiye'nin sanat, spor, siyaset ve sinema dünyasının önde gelen isimleri, Türk Sineması'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde buluştu. Sinema'nın 'EN'lerinin belirlendiği gecede farklı kategorilerdeki ödüller sahiplerini buldu.

Yeni Şafak
15:47 - 24/03/2015 Salı
Güncelleme: 13:50 - 24/03/2015 Salı
IHA
Türk Sineması’nın 100’üncü Yılında Görkemli Ödül Töreni
Türk Sineması’nın 100’üncü Yılında Görkemli Ödül Töreni

Beyoğlu Belediyesi ve TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür) işbirliğiyle Türk Sineması'nın 100'üncü yılı dolayısıyla düzenlenen "Sinemanın en iyi ON'LARI" ödül töreni, Türkiye'nin ünlü simalarını bir araya getirdi. Park Bosphorus Hotel'de gerçekleştirilen özel gecede, on farklı dalda Türk Sineması'nın 'En iyi 10'ları ödüllendirildi. Geceye; Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile aralarında Ediz Hun, Metin Akpınar, Cem Yılmaz, Hülya Avşar, Ata Demirer, Ayşen Gruda, Perran Kutman ve İlyas Salman'ın da yer aldığı çok sayıda ünlü isim katıldı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ödül töreninin sunuculuğunu Yekta Kopan ve Ceyda Düvenci üstlendi. Gece, davetlilerin kırmızı halıdan yürümesiyle başladı.


DEMİRCAN: “BEYOĞLU KÜLTÜR VE SANATIN MERKEZİ”


Türk Sineması'nın 100'üncü yılında anlamlı bir etkinliğe imza atıldığını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Beyoğlu sinemanın merkezi, aslında geniş anlamda kültür ve sanatın merkezi. Sinema da var, tiyatro da var, bütün sanatlar, sanatın bütün kolları aslında İstanbul'un özeti, Türkiye'nin özeti. Bu yıl Türk Sineması'nın 100'üncü yılı. Bu münasebetle böyle bir etkinliği yapmayı arzu ettik ve burada konseptimiz de tamamen son 100 yılda en çok sevilenler üzerinden koordine edildi. Tabi bunu TÜRSAK yönetimi gerçekleştirdi. Yeşilçam ödüllerinde daha önce benzer yaklaşımla ödüller de verilmişti. Sonuç olarak sinemaya emek verenleri hatırlama onları 100'üncü yılda bir araya getirip teşekkürleri sunma anlamına gelen bir organizasyon oldu, umarım onları mutlu eder” şeklinde konuştu.



EDİZ HUN: “GENÇLERE BAKIYORUM ONLAR ÇOK BAŞARILI”


Türk Sineması'na övgüler yağdıran Yeşilçam Sineması'nın unutulmaz ismi Ediz Hun ise, “Çok mükemmel insanlar gelip geçti, izler bıraktı. Ben de bu 100 yılın 52 yılını yaşadım. 1963 yılında girdim çok özel dostluklar edindim. Bir kısmı bugün hayatta değiller, bir kısmıyla da burada kucaklaşıyoruz. Gençlere bakıyorum onlar çok başarılı. Bu bir iltifat değil çalıştığım gençleri çok başarılı görüyorum, bundan da çok mutlu oldum. Demek oluyor ki sinema gayet emin adımlarla ileriye doğru yol almakta” diye konuştu.



CEM YILMAZ: “BİZİM GÖNLÜMÜZDE BİN YAŞINDA”


Türk Sineması'nın 100'üncü yılına ilişkin yaptığı değerlendirmede sözlerine 'Bizim gönlümüzde bin yaşında' esprisiyle başlayan ünlü komedyen Cem yılmaz ise, “Meseleye seyirci olarak baktığımda bütün hayatımı ilgilendiren bir hadise sinema. Her türlü güzel şeyin olması gerekiyor güzel bir filmi yaratmak için. Hayata dair çok şey öğrenilen bir dünya. O nedenle bu dünyanın içinde olmak çok güzel” dedi.



ON FARKLI DALDA TÜRK SİNEMASI'NIN 'EN İYİ 10'LARI ÖDÜLLENDİRİLDİ


Bu özel gecenin sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Yekta Kopan yaparken, gece sonunda düzenlenen ödül töreninde Türk Sineması'nın 'En iyi 10'ları da ödüllendirildi. En iyi drama, en iyi komedi, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi drama erkek oyuncusu, en iyi drama kadın oyuncusu, en iyi komedi kadın oyuncusu, en iyi erkek komedi erkek oyuncusu, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni olmak üzere toplam 10 kategoride ödüller sahiplerini buldu.




#Türk Sineması
#En iyi ödül
#Hülya Avşar
#Ceyda Düvenci
#Ahmet Misbah Demircan
9 yıl önce