|

Türkiye'de bir ilk

Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen “Hayata Yelken Aç” projesinin ilk yarışı gerçekleştirildi.Sinema, tiyatro ve televizyon dünyasından çok sayıda ünlü ismin katıldığı “Hayata Yelken Aç Yelken Yarışı”, organ bağışı bekleyen binlerce insana umut olmak için hayata geçirildi.

Yeni Şafak
15:58 - 18/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:00 - 18/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği tarafından, Fenerbahçe Spor Kulübü Yelken Şubesi desteğiyle gerçekleştirilen “Hayata Yelken Aç Yelken Yarışı” ile yelkenler bu kez hayat vermek için açıldı. Türkiye için bir ilk olma özelliği taşıyan proje, organ bağışı bekleyen binlerce insana umut olmayı amaçlıyor.



Rotamız yeni bir hayat


Kalamış Fenerbahçe Marina'dan başlayan yarış, Moda Deniz Kulübü'nde düzenlenen kupa töreninin ardından Gripin konseri ile sona erdi. Organizasyonu Prestige Premium Brands ile Piangel tarafından yapılan ve Memorial Sağlık Grubu, Türkiye Yelken Federasyonu (TYF), Fenerbahçe Spor Kulübü ve Setur Marinas'ın katkıları gerçekleşen “Hayata Yelken Aç” her yıl organ nakli bekleyenlerin sesi olacak.



Ünlülerden tam destek


Organ bağışı konusunda toplumsal farkındalık yaratmayı amaçlayan “Hayata Yelken Aç Yelken Yarışı” sanat, müzik ve spor dünyasından bir çok ünlüyü bir araya getirdi. Zeynep Beşerler, Gamze Özçelik, Şevket Çoruh, Bülent Şakrak, Özgür Ozan, Hande Kazanova, Özge Özberk, Cansel Erçin, Emre Kızılırmak, Edhem Dirvana, Oylum Talu, Gripin Müzik Gurubu ve Tugay Kerimoğlu organizasyona tam destek vererek organ bağışında bulundu.



Organ bağışı, yapılabilecek en kutsal görev


Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği Başkanı ve Prof. Dr. Yalçın Polat, Hayata Yelken Aç Projesi'nin organ bağışına dikkat çekmek konusunda önemli bir sosyal sorumluluk olduğunun altını çizerek organ nakli ve organ bağışı hakkında bilgi verdi:



Organ bağışı ile birçok insanın hayatının kurtulabileceğinin unutulmaması gerekir. Organ bağışı, insanların hayatındayken yapabileceği en kutsal görevdir. Toplumun nakil konusunda bilinçlenmesi ve bağışların artmasıyla, sağlıklı bir hayata merhaba diyen kişilerin sayısı artabilecektir. Organ bağışını artırmak için toplumdaki her bireye görevler düşmektedir.Organ bağışını her zaman gündemde tutmamız gerekir. Bu amaçla yaptığımız ve yapacağımız tüm sosyal sorumluluk projeleri, eğitimler, seminerler ile toplumun organ bağışına bakış açısını iyileştirmemiz, bu konuyu sürekli konuşur, tartışır hale getirmemiz gerekiyor.



Organ bağışını artırmak için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek


Avrupa ülkelerinde organ nakillerinin yüzde 80'i kadavra, yüzde 20'si canlı kaynaklıyken; Türkiye'de organ nakillerinin yüzde 75'i canlı, yüzde 25'si kadavra kaynaklıdır. Son yıllarda yapılan çalışmalar ile ülkemizde organ bağışı sayısı artış gösterse de halen istenilen düzeyde olmadığını gösteriyor. Binlerce insan yeni bir hayat için organ bekliyor. “Hayata Yelken Aç” projemizle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdik ve organ bekleyen hastalar için çalışmalarımız devam edecek.



#Hayata Yelken Aç
#Organ bağışı
#Prof. Dr. Yalçın Polat
9 yıl önce