|

Uluslararası Üsküdar Şiir Festivali başlıyor

Üsküdar Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenecek festivalin başkanlığını Prof. Dr. Hüsrev Hatemi yapacak. Üsküdar Şiir Festivali, 4-11 Nisan arasında 19'u yabancı 35 şairin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Yeni Şafak ve
11:49 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 12:30 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın dünya güzeli bir şehir olduğunu ve kültür ve sanatın kök salarak hayat bulduğu bir şehir güzeli, bir altın şehir olduğunu vurguladı. Türkmen, tarihi dokusunun, insana huzur veren manevi atmosferi ve doğal güzellikleriyle yüzyıllardır sanatçıların ilham kaynağı olmaya devam ettiğini belirterek "Uluslararası Üsküdar Şiir Festivalini, şairin ve şiirin aziz şehri, şiir şehir Üsküdar'ı yaşamak, yaşatmak ve paylaşmak için düzenledik. Şair dostlarımıza, şiir sever insanımıza selam olsun. Festivalimiz hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.



35 Şair katılacak


Festivale, Filistinli Najwan Derviş, Somalili Ali Jimale Ahmed, Polonyalı Ryszard Krynicki, Boşnak Sead Begoviç, Macar Balazs Szollosy gibi isimlerin yanı sıra İbrahim Tenekeci, İsmail Kılıçaslan, Nurettin Durman, Hakan Aslanbenzer, Furkan Çalışkan, Mustafa Akar, Kemal Suavi Yazgıç gibi sevilen isimlerin yanı sıra 16 Türk şair katılacak.

#Üsküdar Şiir Festivali
#Prof. Dr. Hüsrev Hatemi
#Üsküdar Belediyesi
9 yıl önce