|

UMKE Nepal'den döndü

Nepal'de meydana gelen 7.8 şiddetindeki depremin ardından bölgeye ulaşan ilk ekiplerden biri olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), afet bölgesindeki çalışmalarının ardından Türkiye'ye döndü.

Yeni Şafak
17:50 - 3/05/2015 الأحد
Güncelleme: 18:06 - 3/05/2015 الأحد
IHA

Nepal'in başkenti Katmandu'yu yıkan depremin ardından Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda yürütülen çalışmalara katılan Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE personelleri, göçük altında kalan yaralıları kurtarma ve sonrasında kurulan sahra hastanelerinde sağladıkları tıbbi yardımın ardından Katmandu-İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçakla Türkiye'ye döndü.


Atatürk Havalimanı VIP salonunda 10 kişilik UMKE ekibini İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak çiçekle karşıladı. Karşılama sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Albayrak, UMKE ekibinin 9 gün boyunca çetin şartlar altında görev yaptıklarını söyledi. Ekipteki herkese şükran borçlu olduklarını ifade eden Albayrak, “Çok zor şartlarda çalışıp geldiler. Ben ekip başkanı Muzaffer Bey'i tebrik ediyorum" dedi.



İHTİYAÇ LİSTESİ 1 GÜN İÇERİSİNDE GÖNDERİLDİ

UMKE ekibine Nepal'de liderlik yapan AFAD Daire Başkanı Dr. Muzaffer Akkoca da, Nepal'de yaşanan zorlukları hatırlattı. Göreve başladıkları gün ihtiyaç listesi yapıp Türkiye'ye gönderdiklerini ifade eden Akkoca, listede yer alan ilaç ve tıbbi malzemelerin devlet tarafından bir gün içinde gönderildiğini söyledi.



“GEREKİRSE GÖREVE DEVAM EDECEĞİZ"

Nepal'de görev aldıkları için mutlu ve gururlu olduklarını söyleyen Dr. Akkoca, “İnsanların daha çok gıda, barınma ve tıbbi malzemeye ihtiyacı var. Enkazlar daha çok yığma binalardan yapıldığı için maalesef çok fazla kurtulan kişi olmadı. Şu aşamada bulaşıcı ve salgın hastalıklar söz konusu olabilir. Buna yönelik planlamalar yapılacak. Dünya Sağlık Örgütü ile akredite olarak çalışmalarımızı gerekirse Nepal'de devam ettireceğiz" diye konuştu.


AFAD Daire Başkanı Dr. Muzaffer Akkoca, Türkiye'den Nepal'e giden arama kurtarma ekipleri ve sivil toplum örgütlerinin çoğunun Türkiye'ye geri döndüğünü sözlerine ekledi.

#Nepal
#sağlık ekibi
#Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı
٪d سنوات قبل