|

Umut veren hikaye gerek

1930’lu, 40’lı yılların armoni vokal geleneğini çağdaş bir şekilde yeniden yorumlayan The Puppini Sisters, bu akşam Akasya Acıbadem’de konser verecek. Grubun kurucusu Marcella Puppini, 40'lı yılların umut veren hikayelerine ihtiyacımız olduğunu söylüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/12/2014 Pazar
Güncelleme: 01:17 - 21/12/2014 Pazar
Yeni Şafak

Andrews Sisters ve The Boswell Sisters’dan ilham alarak 1930’ların 40’ların armoni vokal popunu çağdaş bir anlayışla yeniden yorumlayan The Puppini Sisters, giyim tarzlarıyla da bizi o yılların büyülü atmosferine götürüyorlar. Kardeş değiller ama sahnedeki uyumları bir kardeş gibi. 2004 yılında Marcella Puppini’nin kurduğu grupta, Kate Mullins ve Terrianne Passingham yer alıyor. Geçtiğimiz akşam Akasya Acıbadem’de güzel bir performansa imza atan The Puppini Sisters bu akşam yeniden sahne almaya hazırlanıyor. Grubun kurucusu Marcella Puppini ile The Puppini Sisters’ı ve eskilerin müziklerini konuştuk. 


30’lu 50’li yılların vokal anlayışıyla şarkılar söylüyor ve modasını da yaşatıyorsunuz. O yıllara ait hisleriniz neler?

Dönemin savaş ortamına ve zorluklarına rağmen şarkılar yine de çok mutlu şarkılar ve bende şu dönemde de aynı güzel hisleri uyandırıyorlar. Özellikle o dönemin şarkılarında ve hatta Hollywood hikayelerinde aşklara ve hayata masal gibi bir bakış var. Belki de daha çok umut veren hikayelere ihtiyacımız var ve bu yüzden o dönemleri özlüyoruz. 40’ların ve 50’lerin kıyafetlerine de bayılıyorum ve biz de sahnede hem kıyafetlerimizle hem de şarkılarımızla aslında bir anlamda o dönemi de sahneye taşıyoruz.


PEK SAKİN DEĞİLİZ


Kardeş değilsiniz ama grubunuzun ismi kardeş. Bu uyum nereden geliyor? 

Yıllar önce kız kardeşimle İtalyanca şarkılar söylerdik ve zaman da uyumla şarkı söylemek bana büyük keyif verirdi. Biz üçümüz de sahnede şarkı söylerken yakaladığımız uyumla ayrıca günlük hayatımızda da birer kız kardeş gibi olduk… Turneler ve konserlerle bu duygumuz iyice derinleşmiş oldu.


Tarzınızı eskiye bir özlem olarak değerlendirebilir miyiz?

Tarzımızı 40’ların ve 50’lerin swing tarzının çok daha coşkulu ve eğlenceli yepyeni bir yorumu olarak düşünebilirsiniz. Ayrıca sahnede kostümlerimizle o dönemi de mümkün olduğu kadar hissettirebildiğimize inanıyorum. Seyirciyle şakalaşmayı ve dans etmeyi de seven eğlenceli bir vokal grubuyuz. 

#The Puppini Sisters
#Marcella Puppini
#müzik
9 yıl önce