|

Usta oyuncu Zihni Göktay: Devletin parasıyla devlet başkanına hakaret edilmez

Usta oyuncu Zihni Göktay, devletten maaş alıp devlete küfür eden oyunculara sert tepki gösterdi. "Devletin parasıyla devlet başkanına hakaret edilmez" diyen Göktay, Fransa, İngiltere ve Amerika'nın böyle bir eleştiriye müsaade etmeyeceğini de kaydetti.

Yeni Şafak
10:17 - 28/04/2015 Tuesday
Güncelleme: 14:00 - 28/04/2015 Tuesday
Diğer

Hayatının büyük bir kısmını, yarım asırdan fazla zamanı tiyatro ve sinemaya vermiş olan usta oyuncu Zihni Göktay çarpıcı açıklamalar yaptı. “Sinemayı da tiyatroyu da sanatı da politikadan soyutlayamayız" diyen Göktay, “Var olduğumuzdan itibaren dünya üzerinde mizah var. Fakat bunun ölçüsü var" ifadelerini kullandı.



"Devletin parasıyla hakaret kabul edilemez"


'a konuşan Göktay, sanatçıların politik eleştirilerinin dozajında olması gerektiğini belirterek şunları söyledi: “Devlet, maaşını ödediği sanatçının bu tahta üzerinde kendisine hakaret edilmesine yalnız bu devlet değil, Fransa da İngiltere de Amerika da müsaade etmez. Buradan çıkıp da bas bas bağırıp da devlet başkanına 'hörü hörü' yapılmaz. Özel tiyatron olur bağırıp çağırırsın. Ama devletin tiyatrosunda kalkıp da Kadir Topbaş'a laf edemezsin. Etmemelisin. Korktuğumdan değil, böyle olması gerekir. Benim anlayışım bu. İster oportünist, yağcı, ister kıvırıyor desinler. 52 senedir şiarım, aile terbiyem de müsaade etmez, ne olursa olsun."





#Zihni Götay
#Tiyatro
#Devlet Sanatçısı
9 years ago