|

Uygur ailesinden Marko Paşa’lı anma

Türk Tiyatrosu’nun ustalarından Nejat Uygur doğumunun 88. yılında Marko Paşa müzikaliyle anılacak. Oyunu sahneleyen ekipte oğulları Süyehl ve Behzat Uygur ile eşi Nejla Uygur var.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 21:14 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türk Tiyatrosu'nun usta ismi Nejat Uygur 88. Doğum gününde ailesi tarafından sahnelenecek olan Marko Paşa oyunuyla bu pazar günü anılacak. İBB Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün katkılarıyla Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu, tiyatro ve sinema oyuncusu Nejat Uygur'u doğumunun 88. yılında kendisinin de uzun yıllarca rol aldığı “Markopaşa” oyununu oğulları Behzat ve Süheyl Uygur müzikale çevirdi. Tiyatro oyunu 25 yıl sonra bu defa seyirciyle müzikal olarak buluşacak.



AİLESİ SAHNEDE


Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu tarafından günümüze yeniden uyarlanan “Marko Paşa” müzikali, 9 Ağustos Pazar günü Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda 21.00'de sahnelenecek. Müzikalde; Nejat Uygur'un oğulları Süheyl ve Behzat Uygur ile eşi Nejla Uygur'un yanı sıra Şahnaz Çakıralp, Uğur Babürhan, Leyla Yüngül, Önder Keskin, Burcu Afşin ve Ömer Yılmaz rol alıyor. Geleneksel Türk Tiyatrosu'nda önemli bir yer teşkil eden müzikal, Nejat Uygur ve tiyatro severleri bir araya getirecek.







15 ŞARKI VAR


Franz Von Schönthan ve Gustav Kadelburg'un kaleme aldığı oyun, Nejat Uygur tarafından Türkçe'ye ve Geleneksel Türk Tiyatrosu'na uyarlandı. 25 yıl önce büyük usta Nejat Uygur'un oynadığı “Marko Paşa” oyunu bugün eşiz bir müzikal olarak seyirciden tam not almayı bekliyor. Oyun, 15 farklı şarkıyla ve danslarla zenginleştirilerek tuluat ve modern tiyatronun harmanlandığı bir operet tadında izleyiciye sunulacak. Seyirciler, “Marko Paşa”nın biletlerini Biletix'ten temin edebilir.



EŞİ İÇİN 25 YIL SONRA SAHNEDE


Babalarının ilk kez Türk seyircisiyle buluşturduğu Marko Paşa oyununu müzikale çevirerek yeniden seyirciyle buluşturan Behzat ve Sühyl Uygur'la birlikte anneleri Nejla Uygur da 25 yıl sonra ilk kez sahnede olacak. Uygur ailesini sahnede pek çok tiyatro oyuncusu da yalnız bırakmıyor.





#Türk Tiyatrosu
#ismi Nejat
#Marko Paşa
#Uygur Tiyatrosu
9 yıl önce