|

Vuslat: Cezaevlerinde Müslümanlar var

Aylık Eğitim Kültür ve Düşünce Dergisi Vuslat, Nisan sayısının sayfalarını haksız yere yıllardır cezaevlerinde bulunan Müslümanlara ayırdı. Dergide, "Haklarında tek bir somut delil olmadığı halde, yıllardır cezaevlerinde bulunan dindar insanlar var. Halen birçok ülkede, Müslümanlar tutsak ve esir durumda..." ifadelerine yer veriliyor.

Yeni Şafak
10:54 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 08:02 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Vuslat, yapılan bu hukuk terörünü gündeme getirerek, dikkatleri tutsak Müslümanlara çekiyor. Onlar için özgürlük, şimdi değilse ne zaman? sorusuna cevap arıyor



Onlar halen cezaevindeler


Dergide ayrıca "Türkiye'de birçok Müslüman, İslâmî dâvâdan dolayı cezaevlerinde bulunmaktadır. Kimisi hayali bir terör örgütünün mensubu olarak, cezaevine konulmuş, kimisi sadece camilerde Kur'an dersi verdiği için, kimisi İslâmî hükümlerle yönletilmek istediği için, kimileri ise belki de sadece düşüncelerini, fikirlerini, kaleme döktüğü için, yıllardır mazlum bir şekilde cezaevinde tutulmaktadır. Onların suçu, İslâmî bir düşünceye sahip olmak ve İslâmî bir hayat yaşamaktan başka bir şey değildi" ifadelerine yer verirken, "Bütün müminler kardeştir. Bu kardeşlik, ayet ile sabittir. Müslümanların kardeşliği sadece, çiçekli böcekli, ilkbahar günlerinde değil, kara kış günlerinde, hayatın en zor anında kendisini göstermeli ve ben buradayım demelidir. Müslümanlar, her zaman mazlumun yanında, zalimin karşısında yer almalıdır. Bugün cezaevlerinde birçok Müslüman kardeşimiz var. Bu kardeşlerimiz için neler yapıyoruz? En azından, acaba onlar hakkında, bilgi almayı hiç düşündük mü? Onların cezaevinde hiçbir suçları yokken, yıllardır cezaevinde tutsak olduklarının farkında mıyız? Birbirimize kardeş olmak, dertlerimizle dertlenmektir. Onların özgürlüklerine ve haklarının iâde edilmesi için kardeşliğimizi göstermemiz üzerimize vazifedir." açıklaması ile müslümanların kardeşliğine dikkat çekiyor.



Mazlumlar içerde, zalimler dışarıda


Müslümanların sahiplik ve ilgisizlik ile imtihan edildiğine dikkat çekere şu ifadelere yer veriliyor: "Ne acı bir durum… Hiçbir suçu yokken yıllardır cezaevinde olmak… Yıllarca annesine/babasına/çocuklarına/kardeşlerine hasret yaşamak… Oysa onlar, insan öldürmemiş, darbe teşebbüsünden bulunmamış, sadece “Allah” demişler ve başka bir şey dememişler… Belki de darbeci olsaydılar, şimdi çoktan özgür olacaklardı… Çünkü darbecilerin hepsi şu anda özgür… Bu yapılan haksızlık karşısında, sessiz kalmak, yapılan haksızlığa ortak olmaktır. Müslüman, haksızlık karşısında asla susmamalıdır."



Yazarlar

Dergide yazısı olan yazarlar ise Hüsnü Aktaş, Hamza Türkmen, Ahmed Kalkan, Ahmet Varol, Hüseyin K. Ece, Prof. Dr. Adnan Demircan, Abdullah Dai, Ziya Gündüz, Muhammed İslamoğlu, Süleyman Gülek, Halil Tuzan, Nusret Naçaroğlu, Mustafa Darende, Yakup Paslı, Murat Said Özdemir, Recep Arslan, Ebu Talha gibi isimler kalemlerini kardeşlik ve Müslümanların acıları için kalem oynatıyor.












#Hamza Türkmen
#Ahmed Kalkan
#Ahmet Varol
#Hüseyin K. Ece
#Prof. Dr. Adnan Demircan
#Abdullah Dai
#Ziya Gündüz
#Muhammed İslamoğlu
#Süleyman Gülek
#Halil Tuzan
#Nusret Naçaroğlu
#Mustafa Darende
#Yakup Paslı
#Murat Said Özdemir
#Recep Arslan
#Ebu Talha
#Vuslat Dergisi
9 yıl önce