|

Yaşaması için 85 bin lira gerekiyor

Kayseri'de doğuştan beyin sapı tümörü hastalığı olan 2 yaşındaki Muhammed'in ameliyat olabilmesi için 85 bin TL gerekiyor.

Yeni Şafak
13:06 - 27/03/2015 Cuma
Güncelleme: 13:23 - 27/03/2015 Cuma
IHA

2 yaşındaki Muhammed Akan, doğuştan beyin sapı tümörü hastalığı nedeniyle defalarca ameliyat olmasına rağmen bir türlü sağlığına kavuşamadı. Gülşah ve Osman Akan çifti, çocuklarının sağlığına kavuşması için araştırma yaparken İstanbul'da iki profesörle irtibata geçti. Doktorlar Muhammed'i sağlığına kavuşturabileceklerini söyledikleri aileden 85 bin TL talep etti. Maddi durumu yetersiz olan aile, küçük Muhammed'i ameliyat ettirebilmek için yardım bekliyor.



Baba Osman Akan, “Kayseri'de bir apartmanda kapıcılık yapıyorum. Çocuğumun beyin sapında tümör var. Kayseri'deki doktorlar tümörün tamamını alamıyorlar. Biz bunu araştırdık. Biz İstanbul'da bulduğumuz iki doktor ile görüştük. Onlar tümörü alabileceklerini söylediler ama bunun için 85 bin TL ücret istediler. Kayseri'deki sağlık kuruluşlarında bize tümörün tamamıyla alınamayacağı söylendi. Çocuğumuzun her yıl ameliyat olabileceğini söylediler. Bu ameliyatı da çocuğumuzun ömrünü uzatmak için yapacaklarını söylediler. İşte ameliyat için bizden 85 bin TL ücret istediler ama benim bunu ödeyecek gücüm yok. Ben aylık bin TL ile 4 çocuğumu geçindirmeye çalışıyorum. Ben bu istenen parayı hayalimde bile göremem. Devlet büyüklerimizden, iş adamlarımızdan yardım talep ediyoruz" diye konuştu.



ÇOCUĞUMUN YAŞAMASINI İSTİYORUM

Anne Gülşah Akan ise, "Benim çocuğum doğuştan beyin sapı tümörü hastası. 1 yıl önce çok riskli bir ameliyat geçirdi. Sonrasında de epey hastanede kaldık. Sonrasında tümör değişime uğradı. Sonra doktorumuz tekrar ameliyat olması gerektiğini söyledi. Tümörün de hepsini alamayacağını, sadece hayatını uzatmak için tıraşlayacaklarını söylediler. Bizde bir araştırma yaptık ve İstanbul'da bir doktor bulduk. Doktor çocuğumuzu ameliyat edebileceğini söyledi. O da bizden 85 bin lira talep etti. Bizim çocuğumuzun kurtulma şansı var. Yoksa defalarca beyni açılacak ve ameliyat olacak. Hepsi birbirinden riskli. Doktorumuz bize çocuğumuzun felç kalabileceğini söylüyor. Biz çok mağduruz. Bir anne olarak yetkililerden yardım bekliyoruz. Ben çocuğumun yaşamasını istiyorum. Biran önce o ameliyatı olması gerekiyor. Ben sadece çocuğumun yaşaması için gerekli parayı talep ediyorum. Farklı hiçbir şey talep etmiyorum. Tüm duyarlı insanlar beni bir anne olarak anlasınlar" şeklinde konuştu.


#Kayseri
#kanser hastası
#Gülşah ve Osman Akan çifti
9 yıl önce