|

"Yeni Hayat" belgeseli izleyiciyle buluştu

Organ nakliyle hayata tutunmayı başaran hastaların hikayelerini anlatan "Yeni Hayat" adlı belgesel, Gaziantepli izleyicilerle buluştu. Gazeteci yazar Tuluhan Tekelioğlu tarafından hazırlanan belgesel, Gaziantep Ticaret Odası Oditoryum Salonu'nda gösterildi.

Yeni Şafak
16:47 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 13:49 - 29/05/2015 Cuma
AA

Organ nakli ile yeni bir hayata adım atanlar ve kendilerini yaşama döndürecek kahramanları bekleyen hastaların hikayelerinin anlatıldığı belgeseli, Tekelioğlu'nun yanı sıra İl Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, İl Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Serdar Tolay ile çok sayıda davetli izledi.



Gösterim öncesinde bazı davetliler, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan stantlarda organ bağışında bulundu.



Belgeselin izlenmesinin ardından konuşma yapan Tuluhan Tekelioğlu, belgeselle birlikte dikkatleri organ bağışına çektiği için mutlu olduğunu söyledi.



Organ nakli merkezinin farklı duyguların aynı anda yaşandığı ayrı bir dünya olduğunu dile getiren Tekelioğlu, orada gerçek anlamda mutluluğu, hayata tutunma anlarını yaşadığını kaydederek, binlerce hastanın da umutla organ beklediğini ifade etti.



Gazeteci yazar Tekelioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in, 'Yaşamımdan sonra organlarım yeni hayatların olsun' diyerek organlarını bağışladığını da aktardı.



"Organ bağışı, candan cana yapılan en büyük sadakadır"


İl Müftüsü Ahmet Çelik ise Maide suresinin 32. ayetine işaret ederek, "Kim, bir insana hayat verirse, bütün insanlığa hayat vermiş olur. Bu ayetten yola çıkarak, bugünkü organ bağışı muhtevasının bu ayet çerçevesinde incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Din, organ nakli konusunda bir engel değil, teşviktir. Sadaka sadece maddi bir yardımda bulunmak değildir. Organ bağışı, candan cana yapılan en büyük sadakadır" diye konuştu.

#Yeni Hayat belgeseli
#Gaziantep
#Organ nakli
#Sağlık Müdürü Sadettin Yazı
#İl Müftüsü Ahmet Çelik
9 yıl önce