|

Yılmaz Güney, doğum gününde anılacak

Ünlü aktör Yılmaz Güney, 78. doğum gününde etkinliklerle anılacak. Adana Büyükşehir Belediyesi, 1-5 Nisan 2015 tarihleri arasında bu yıl 3. kez düzenlenecek olan “Portakal Çiçeği Karnavalı" kapsamına da giren “Doğumunun 78. Yılında Yılmaz Güney" Anma etkinliğini, Altın Koza Kültür Sanat A.Ş. ve Portakal Çiçeği komitesi ile birlikte gerçekleştirecek.

Yeni Şafak
12:08 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 09:11 - 30/03/2015 Pazartesi
IHA

Altın Koza Kültür Sanat A.Ş. tarafından hazırlanan ve Portakal Çiçeği Karnavalı haftasında yapılacak olan “1 Nisan Yılmaz Güney'in Doğum Günü" etkinliğine; sanatçının yapımcı, yönetmen ve oyuncu dostları da katılacak. Yapımcı Abdurrahman Keskiner, yapımcı ve yönetmen Necip Sarıcı, Yönetmen Reis Çelik, Yılmaz Güney'in çocukluk arkadaşı şair-yazar Özdemir İnce, yazar Saygı Öztürk, Sadık Güneş, yönetmen Yılmaz Atadeniz, yönetmen Faruk Teber, Sinema Oyuncuları Derneği Başkanı ünlü oyuncu;Yusuf Sezgin, yine Türk Sineması'nın önemli oyuncusu Halil Ergün, Türk Sineması'nın Godzilla'sı ünlü oyuncu Selahattin Geçgel, oyuncu Erol Demiröz, oyuncu Hikmet Taşdemir, oyuncu Kürşat Alnıaçık ve Türk Sineması'nda önemli yeri olan Adanalı ünlü sinema oyuncularından; Aytaç Arman, Demir Karahan, Cengiz Sezici, Levent Özdilek, Yüksel Arıcı, Rıza Akın, Hüseyin Akşen'de etkinliğe katılacak ünlü simalar arasında.


Etkinliğin sunumunu ise; Yılmaz Güney'in Adana'da çektiği Altın Koza Ödüllü filmi “Umut" da oğlu rolünü oynayan şimdilerin ünlü oyuncusu Kürşat Alnıaçık yapacak.

#yılmaz güney
#sinema
#yeşilçam
9 yıl önce