|

Yücel Çakmaklı, Esenler’de anılıyor

Milli Sinema mücadelesinin sembol ismi Yücel Çakmaklı Türk Sinemasının 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Esenler’de anılıyor. Hülya Koçyiğit, Mesut Uçakan, Burçak Evren ve Bünyamin Yılmaz etkinlikte Yücel Çakmaklı’yı ve mücadelesini anlatacak.

Yeni Şafak
12:05 - 19/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:15 - 19/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak

Esenler Belediyesi Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Esenler Sanat Evi ve Sinefesto, Milli Sinema’nın kurucusu Yücel Çakmaklı’yı düzenleyecekleri bir panel ile anacak. Panel öncesinde düzenlenecek kokteyl ile “100 Yılın Unutulmazları Film Afişleri Sergisi” sinemaseverlerin ziyaretine açılacak. Etkinlik 20 Kasım 2014 Perşembe günü 13.00’da Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


Ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit, Yönetmen Mesut Uçakan, Sinema Tarihçisi Burçak Evren ve TV Programcısı Bünyamin Yılmaz’ın konuşmacı olarak katılacağı panelin moderatörlüğünü ise Sinefesto.com Yayın Yönetmeni Abdulhamit Güler yapacak.


Hülya Koçyiğit Anılarını Anlatacak

Yücel Çakmaklı ile Zehra ve Diriliş filmlerinde birlikte çalışan ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit panelde Yücel Çakmaklı ile ilgili anılarını sinemaseverler ile paylaşacak.


Yönetmen Mesut Uçakan ve “Yücel Çakmaklı: Milli Sinemanın Kurucusu” kitabının yazarı, sinema tarihçisi Burçak Evren de Yücel Çakmaklı ile ilgili araştırmalarını ve onun milli sinema mücadelesini anlatacak.


100 Yılın Unutulmayan Filmleri Afişleri ile Hatırlanacak

Türkiye’nin geçen 100 yıllık sinema tarihine damga vuran filmlerinin afişlerinden oluşan “100 Yılın Unutulmazları Film Afişleri” sergisi sinemaseverleri kimi zaman çocukluk günlerine kimi zaman ise yakın zamanın filmlerine götürecek.


Türk Sineması'nın 100. yılı dolayısıyla düzenlenen  "100 Yılın Unutulmazları Film Afişleri Sergisi" açılış kokteyli ve "Türkiye'nin Milli Sinema Mücadelesi: Yücel Çakmaklı" paneline tüm sanatseverler davetlidir.


Program, 20 Kasım 2014 Perşembe günü başlayacak 15 Aralık tarihine kadar devam edecek. “100 Yılın Unutulmazları Film Afişleri Sergisi”nin açılışı ise saat 13.00 de başlayacak ve sergi açılışının ardından, kokteyl ve film müzikleri dinletisi ile devam edecek.


Saat 14.00 de "Türkiye’nin Milli Sinema Mücadelesi" konusunu düzenlenen panelde Yücel Çakmaklı sinema izleyicisine anlatılacak. Panelin katılımcıları arasında Abdulhamit Güler / Moderatör (Sinema yazarı), Hülya Koçyiğit (Oyuncu), Mesut Uçakan (Yönetmen), Burçak Evren (Sinema Tarihçisi), Bünyamin Yılmaz (Tv Programcısı, Gazeteci) gibi isimler bulunacak.

#Yücela Çakmaklı
#Hülya Koçyiğit
#Abdulhamid Güler
#Mesut Uçakan
#Burçak Evren
#Bünyamin Yılmaz
#Esenler Belediyesi
#sinefesto
9 yıl önce