|

Akyürek suçu alt kadroya attı

Savcı, yasadışı dinleme soruşturmasında örgüt yöneticisi olarak gösterilen Akyürek’in serbest kalmasına itiraz etti. Akyürek, ifadesinde suçu alt kadroya atarak kendisini kurtarmaya çalıştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 29/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, VIP dinleme soruşturmasında örgüt yönetici olarak gösterilen eski İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek'in serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazında, “Hukuka aykırı dinlemelerin yapıldığı İstihbarat Daire Başkanlığı'nda mevcut sıkı disiplin ve çalışma düzeni, yapılan işlemlerin değişik kademelerden kontrolden geçmesi nazara alındığında yapılan hukuka aykırı dinlemelerin şüpheli Ramazan Akyürek'in başkanı olduğu kurumda yapılan birçok hukuka aykırı işlemin onun bilgisi ve talimatı dışında yapılmasının mümkün olmadığı” belirtildi.



'GÖZÜMDEN KAÇMIŞTIR'


Akyürek, savcılık ifadesinde, usulsüz dinlemelerden haberinin olmadığını savunarak, sorumluluğun ilgili şube müdürlerinde olduğunu öne sürdü. Akyürek, dairenin teknik takip faaliyetlerini kimi zaman denetlediğini, kimi zaman da yazılı emirle istediğini belirterek, “Bu soruşturmadan sonra daire başkanlığında denetlemeler daha da yoğunlaşacaktır. Ancak benim görev yaptığım dönemde böyle bir iddia ile muhatap olmadığım için denetlemelerde gözden kaçan şeyler olmuş olabilir” demesi dikkat çekti.



SİLİVRİ CEZAEVİ'NDE


Memur Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Alpaslan Karabay tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, 48 kişinin terör ve suç örgütlerine sahte isimlerle bağlanarak yasa dışı bir şekilde dinlendiği belirtilmişti. Operasyonda Ramazan Akyürek “1 numara” olarak gösterilmişti. 12 Mayıs'ta düzenlenen operasyon kapsamında İstihbarat Dairesi eski şube müdürleri ile çalışanlarının bulunduğu 34 kişilik gözaltı listesinde Akyürek cezaevinde olduğu için ifadesi alınamamıştı. Dink cinayetinden Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Akyürek, tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği, Akyürek'in serbest kalmasına karar vermişti.




#yasadışı dinleme
#Alpaslan Karabay
#Memur Suçları
9 yıl önce