|

Bir babanın yürek yakan feryadı

Bağcılar’da üç yıl önce parkta basketbol oynadığı sırada yere düşmesi sonucu üç kere kalbi duran 20 yaşındaki Mahmut Çağlarer, yaşam mücadelesi veriyor. Ayakkabı boyacılığı yaparak geçimini sağlayan Uğur’un babası, çocuğunun iyileştirilmesi için doktorlardan yardım bekliyor.

Yeni Şafak
13:27 - 22/05/2015 Cuma
Güncelleme: 10:27 - 22/05/2015 Cuma
IHA

Bağcılar Güneşli Mahallesi'nde yaşamakta olan Çağlarer ailesinin hayatı üç yıl önce meydana gelen talihsiz bir olayla karardı. 2012 yılında 17 yaşında olan Mahmut Çağlarer evinden arkadaşlarıyla beraber basketbol oynamak için çıktı. Arkadaşları ile bir süre basketbol oynayan Mahmut, aniden yere yığıldı. Olayı gören arkadaşları, hemen çevredeki vatandaşlardan yardım alıp arkadaşlarını hastaneye götürdüler. Yapılan ilk müdahalenin sonucunda, Mahmut'un spor yaparken kalbinin durduğu ve kısa bir süre beynine kan gitmediği tanısı konuldu.



“6 AY ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERDİ”

Hastanede 6 ay komada kalan Mahmut Çağlarer, ağzından nefes alamadığı için boğazına stend takıldı. Çağlarer, uzun süre hastanede müşahede altında tutulup tedavisi yok denip evine gönderildi. Yaklaşık 3 senedir evde yatalak olarak yaşayan Mahmut'a bakmak için babası Uğur Çağlarer, ayakkabı boyacılığı yapıyor. 65 yaşındaki baba, her gün oğlunun temizliğini yapıp karın bölgesinden boru yardımıyla gıdasını vererek, onu hayata tutundurmaya çalışıyor. Oğlunu gördüğünde gözleri dolan acılı baba, yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.



Medyada çıkan haberleri okuduğunu ifade eden baba Uğur Çağlarer, “İbrahim Tatlıses'in de beynine kurşun girdi kurtuldu. Niye benim 20 yaşındaki çocuğum kurtulmuyor. Param yok diye mi? Bu çocuk iyileşmez demekle olmuyor. O zaman ben oğlumu atayım çöpe, mezara canlı canlı oğlumu gömeyim. Ya da tedavisi varsa şöyle yapın desinler ben de o yönde yöntemi izleyeyim. Gerekirse dilencilik yapayım ama oğluma bakayım” dedi.



“DOKTORLAR GELİP BİZE AKIL VERSİN”

Canından çok değer verdiği çocuğunun, hastaneye götürülmesini istemeyen Çağlarer, “Benim istediğim doktor, profesör gelecek bu çocuğa şu yapılır bu yapılır diyecek ve bize bir akıl verecek. Çocuğumun iyileşmesi için bana bir yöntem söyleyecek. Ben bunu istiyorum kimseden başka bir şey istediğim yok. Çocuğuma bir mama vermekle iyileşmeyecek. Bu mamayla bu çocuk ayağa kalkmaz. Ben çocuğumun hastalığına çare bulunmasını istiyorum. Oğlum burada yattığı her gün eriyor. Nasıl bir tedavi olacağını bilsem, oğlumu tedavi edecek o doktoru yakasından tutup buraya getireceğim” ifadelerini kullandı.



“BENDE PARA YOK, AMA BU ÇOCUKTA CAN VAR”

Oğlunun burada yatarak her geçen gün eridiğini ifade eden Çağlarer, “ Ben ne Suriyeli ne Iraklıyım. Konyalıyım, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Çocuğum burada imkanım da yok. Ben devlete karşı gelmiyorum. Ama insanı isyan ettiriyorlar. Hastaneye gidiyorum her şey için ayrı masraf. Bende para yok. Ama bu çocukta da can var ne yapayım. Hastaneye götürdüğüm zaman doktor bana 'Al bu çocuğu evine git bu hastalığın çaresi yok' dedi” diye konuşarak yardım istedi.



“BANA VE AİLEME DEĞİL, ÇOCUĞUMA YARDIM EDİN”

Acılı baba Çağlarer, ağlayarak oğlunun boğazını temizledikten sonra kendisini görüntüleyen muhabirlerden ricada bulundu. Acılı baba Çağlarer, ”Özellikle söylüyorum çocuğumun sağlının haricinden kimseden yardım beklemiyorum. Ya ben para bul istemiyorum ne parası istemiyorum. Ben çocuğuma yardım istiyorum. Tekrar size söylüyorum Allah'ınızı severseniz habere ne yazarsanız yazın bu aileye yardım edin diye yazmayın” diye ailesinin yardım istemediğini çocuğunun iyileşmesini istediğini anlattı.



#Bağcılar Güneşli Mahallesi
#20 yaşındaki Mahmut Çağlarer
#Mahmut Çağlarer
9 yıl önce