|

DHKP-C'den yargılanıyor

HDP’nin Mersin ve Adana’daki binalarına bombalı saldırı düzenleyen Savaş Yıldız, 2007’de DHKP-C’nin eylemleri sırasında gözaltına alındı. Zaman Gazetesi’nin 2014’te El Kaideci dediği bombacı, şimdi “IŞİD’çi” ilan edilerek hükümet hedef gösterildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2015 Pazar
Güncelleme: 06:04 - 24/05/2015 Pazar
Yeni Şafak

Mersin ve Adana'daki HDP binalarına bombalı saldırı düzenleyen DHKP-C'li Savaş Yıldız, Zaman Gazetesi tarafından geçen yıl El Kaideci ilan edilirken şimdi ise IŞİD'ci oldu. MİT, Emniyet ve Jandarma ekiplerinden oluşturulan özel birim, saldırıları aydınlatmak için çalışmalarını sürdürürken, bombacıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı.



2007'DE DHKP-C'Lİ


21 Haziran 2007'de gözaltına alınan DHKP-C'li Savaş Yıldız, savcılıkça serbest bırakıldı. Aynı yıl Ankara'da DHKP-C'ye bağlı Haklar ve Özgürlükler Cephesi'nin düzenlediği yürüyüşe katılan Yıldız, 16 Temmuz 2007'de tutuklandı. 3 Ağustos'ta tahliye edilen bombacı, beraat kararının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından Ankara 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanmaya başlandı.



2014'TE EL-KAİDECİ


18 gün hapis yatan Yıldız'ın izine 2014 yılında bu kez Van'da rastlandı. Paralel yapı soruşturmasında tutuklanan dönemin Van Terörle Mücadele Şube Müdürü Serdar Bayraktutan görev başındayken El-Kaideci olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yıldız, hakim kararıyla serbest kaldı.



DHKP-C'li Savaş Yıldız Adana ve Mersin'deki HDP binalarına yapılan bombalı saldırılarla yeniden ortaya çıktı. Yıldız bu kez kendisine IŞİD'ci süsü verdi. Saldırılardan iki ay önce sosyal medyada IŞİD'çiymiş gibi bir hesap açtı. Paralel yapı ile HDP de anlaşmış gibi “Terörist IŞİD'çi" diyerek hükümeti hedef gösterdi. Suriye iç savaşıyla beraber DHKP-C'nin Güneydoğuda adeta bir casus şebekesi gibi çalıştığı belirlendi. Esed rejiminin casus hücresi gibi kullandığı DHKP-C'nin kendisine El-Kaide veya IŞİD militan hücresi süsü verilmiş küçük küçük hücreler kurduğu tespit edildi. HDP bombacısının bu hücrelerle ilgisinin olup olmadığı araştırılıyor.


#Savaş Yıldız
#hdp saldırı
#mersin
#ışid
9 yıl önce
default-profile-img