|

Kalpler nurla doldu

Berat Gecesi dolayısıyla camiler, affedilmek için el açan inananlarla doldu taştı. Diyanet İşleri Başkanı Görmez de, kandili Batı Trakyalı soydaşlarımızla beraber dua ederek geçirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 19:40 - 1/06/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

11 ayın sultanı Ramazan'ın habercisi Berat Gecesi'nde vatandaşlar camilere akın etti. Şaban ayının 15. gecesi olan Berat Gecesi münasebetiyle Sultanahmet Cami'sinde düzenlenen programa binlerce kişi katıldı. Kılınan akşam namazının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Berat Gecesi'nin önem ve anlamı anlatıldı. Gecenin dua ve ibadetle geçirilmesinin manevi değeri hatırlatıldı.



EYÜP CAMİİ DOLDU TAŞTI


İlahi grubunun okuduğu ilahilerle devam edilen programa, kadın ve çocuklar da yoğun ilgi gösterdi. Gecede Hz. Muhammed'e (S.A.V) salavatlar gönderilerek, tüm insanlık için dualar edildi. Program, kılınan yatsı namazının ardından sona ererken, bazı vatandaşlar geç saatlere kadar ibadete devam etti. Eyüp Sultan Camii'ndeki programa da yine Sultanahmet gibi binlerce kişi katıldı.



İSKEÇE'DEN CANLI YAYIN


Berat Gecesi için yurt genelindeki tüm camilerde programlar düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı ise kandil dolayısıyla Batı Trakya'nın İskeçe şehrinde özel program düzenledi. Çınar Cami'nde gerçekleşen program, TRT Avaz ekranlarında canlı olarak yayınlandı. Kur'an tilavetiyle başlayan programa, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yanı sıra binlerce Batı Trakyalı Müslüman katıldı.






#Berat Gecesi
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#İskeçe
#Şaban ayı
9 yıl önce