|

Oto hırsızlarına operasyon: 4 tutuklama

İstanbul merkezli üç ilde düzenlenen operasyonda, çalıntı araçları şase numaralarını değiştirerek ve parçalara ayırarak sattıkları iddiasıyla yakalanan 9 kişiden 4'ü tutuklandı.

Yeni Şafak
15:56 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 13:03 - 2/06/2015 Salı
AA

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çalıntı araçları sattıkları iddia edilen kişilerin yakalanması amacıyla 5 ay süren teknik takip ve fiziki çalışma gerçekleştirdi.



Polis ekiplerinin İstanbul, Sakarya ve Kocaeli'nde belirlenen iş yerleri ile evlere düzenlediği eş zamanlı baskınlarda, bazıları parçalara ayrılmış, bazıları da şase numaraları değiştirilmiş 34 çalıntı araç ele geçirildi.



Operasyonda Yasin B. (27), Ufuk K. (45), Ertuğrul T. (40), Ünal K. (28), Murat B. (26), Harun B. (35), Musa B. (31), Zekeriya D. (52) ve Erhan D. (45) gözaltına alındı.



Şüphelilerin, çaldıkları araçların bazılarını parçalara ayırarak, modeli yüksek araçları ise şase numaralarını değiştirerek sahte belgelerle sattıkları iddia edildi. El konulan çalıntı araçlar ve oto parçaları Kağıthane'deki bir yediemin otoparkına çekildi.



Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Yasin B, Ufuk K, Ertuğrul T. ve Erhan D. tutuklanırken, 5 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

#İstanbul
#oto hırsızlığı
#operasyon
#tutuklama
9 yıl önce