|

Şakirtlere dinleme yok

Dönemin Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu’nun bir iş adamını, cemaate yardımlarda bulunduğunu öğrenince dinleme kapsamından çıkarttığı belirlendi. Hakkında yaklama kararı bulunan Tuzcu firarda.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:01 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Konya'da paralel yapıya yönelik başlatılan operasyon, örgütün emniyet ve mütevelli yapılanmasının yürütülen soruşturmalara nasıl etki ettiğini gözler önüne serdi. Konya KOM Şube'nin Okyanus Şirketler Grubu'na yönelik kumpas soruşturması kapsamında dinlenen isim olan Okyanus Grubu patronu Nusret Argun'un iletişime geçtiği bütün isimler de soruşturmada dolaylı olarak dinlemeye takıldı.



HİMMET AFFI ÇIKARDI


Argun'un eski ortaklarından R.B.'nin oğlu T.B. de bu isimler arasında yer aldı. Soruşturma öncesinde cemaate yönelik yardımlarda bulunan T.B., telefon konuşmalarında da cemaate himmet ve çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi. Soruşturmayı yürüten KOM Şube ekipleri, Salih Tuzcu'ya T.B. ile ilgili bilgi verdi. Tuzcu, bunun üzerine yine paralel yapıya yönelik soruşturmasında firar eden AKTİSAD eski başkanlarından Ali Akın'a T.B.'nin şakirt olup olmadığını sorgulattı. Ali Akın, T.B. İstanbul'da ikamet ettiği için önce örgütün İstanbul ve Bakırköy İmamı Çoşkun Şişli'yle iletişime geçti.



'BİZDEN BİRİYMİŞ'


Şişli'nin, T.B.'nin cemaate yardımlarda bulunduğunu doğrulaması üzerine, Tuzcu dosyadan T.B.'nin çıkarılmasını sağladı. Örgütün Konya'daki sorumlularından Ali Akın görüşmede T.B.'ye “Ben olmasaydım sende şimdi Adana F Tipi'nde olurdun. Derdini Marco Paşa'ya bile anlatamazdın. Argun'la irtibatını kes” dediği belirlendi.


#Nusret Argun
#paralel yapı
#Salih Tuzcu
9 yıl önce