|

Kaybolan Suriyeli çocuk bulundu

Fatih'te kardeşleriyle beraber sokakta oynarken kaybolan, Suriyeli 6 kişilik İbrahim ailesinin 4 yaşındaki oğlu Ragıp İbrahim'den iki gündür haber alınamıyordu. Ragıp İbrahim'den bu sabah sevindirici haber geldi. Baba İbrahim'in Fatih Çocuk Büro Amirliği'ne müracaat etmesinin ardından minik Ragıp bulundu.

Yeni Şafak
13:45 - 28/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:05 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle ülkelerinden kaçıp 4 sene önce İstanbul'a gelen 6 kişilik İbrahim ailesi, Yavuz Sinan Mahallesi Leblebici Sokak'taki tek odalı bir eve yerleşti. İbrahim ailesinin 4 yaşındaki oğlu Ragıp iki gün önce saat 12.00 sıralarında kardeşleriyle birlikte oyun oynamak için sokağa çıktı. Kardeşleriyle oynarken ortadan kaybolan Ragıp'tan bir daha haber alınamadı. Çocuğunun kaybolduğunu anlayan baba Bozan İbrahim, Fatih Çocuk Büro Amirliği'ne müracaat etti.


Minik Ragıp bu sabah Emniyet ekipleri tarafından bulundu.



"Çocuklarım için savaştan kaçıp geldim"


Çocuğunun kaçırılmış olabileceğini iddia eden baba Bozan İbrahim, " Suriye'deki savaş nedeniyle 4 sene önce geldim. Çocuklarım sokakta oynuyor. Kamera kayıtlarında gözüküyor. İki oğlum bir kızım oynuyorlar. Çocuklarımın ikisi geliyor ancak biri gelmiyor. Sokakta oynayan kardeşi, bir arabanın gelerek çocuğu aldığını söylüyor. Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Ben çocuklarım için savaştan kaçtım geldim. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ben çocuğumu istiyorum. Dünyada başka hiçbir şey istemiyorum" demişti.



#Suriye
#İstanbul
#kayıp
#arama
9 yıl önce