|

Tazminat Filistinli çocuklara gidecek

İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara davalarından gelen tazminat paraları Filistinli çocuklara gönderilecek. Saldırının 5. yıldönümü nedeniyle İHH da 31 Mayıs pazar günü büyük bir yürüyüş organize edecek.

Yeni Şafak
04:00 - 29/05/2015 Cuma
Güncelleme: 20:44 - 28/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Abluka altındaki Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine İsrail askerleri tarafından yapılan saldırının 5. yıldönümü yaklaşırken verilen şehitlerin acısı hala taze şekilde duruyor. Gemide bulunan ve saldırıdan sağ kurtulan gönüllülerden Mehmet Vural yaşanan saldırı ve aradan geçen 5 yıla rağmen, yılmadıklarını mücadelelerinde hiçbir eksilme olmadığını ifade etti.



YOLA ÇIKARKEN HER ŞEYİ GÖZE ALMIŞTIK


İnsanlık adına, Gazze'ye uygulanan ambargonun delinmesi ve dünya kamuoyunun dikkatini bir kez daha Filistin'e çekmek amacıyla yola çıktıklarını belirten Vural baskından sonra gemideki bütün yolcuların İsrail devleti ve saldırıyı gerçekleştirenler aleyhine davalar açtıklarını, hem Türkiye'de hem de dünyanın farklı yerlerinde hukuk mücadelesinin devam ettiğini ama sürecin çok ağır işlediğini vurguladı. Kazanmaları halinde alacakları tazminatları Filistin için kullanmak istediklerini belirten Vural, “Gerek şehit olan arkadaşlarımızın yakınları, gerekse de yaralanan arkadaşlarımız ve bizler tazminat konusunda tavrımızı net bir şekilde belirledik. Eğer kazanılırsa biz bu tazminatları kendimiz almayacağız Filistinli çocuklara göndereceğiz” diye konuştu.



PAZAR GÜNÜ İNSAN SELİ BEKLİYORUZ


Öte yandan İHH Başkanı Bülent Yıldırım Mavi Marmara saldırısının 5. yıldönümü nedeniyle her sene olduğu gibi Fatih Camii'nde bir yüryüş düzenleyeceklerini söyledi. Yıldırım İsrail'in bu yapılan etkinlikleri ciddi şekilde takip ettiğini aktararak şöyle konuştu: "Biz de 31 Mayıs yürüyüşünü, Fatih Camisi'nden başlatarak Edirnekapı'da şehitlerimizin olduğu yere kadar sürdüreceğiz. Geçen yıl 150-200 bin kişinin katılımıyla bir etkinlik yapmıştık. Bu yıl ondan biraz daha fazlasını düşünüyoruz. Halkımızı davet ediyoruz. Mavi Marmara ile mücadelemizin geldiği safhayı anlatacağız. 31 Mayıs'ta herkesi saat 05.00'te Fatih Camisi'ne davet ediyoruz. Oralar tamamen insan seli olsun."



İsrail tehdit ve teklifle geliyor


Bülent Yıldırım, İsrail'den kendilerine gelen teklif ve tehditleri reddettiklerini belirterek, "Çok ciddi doğalgaz anlaşmalarında pay sahibi olmamız, kurulacak bir takım liman ve gümrük sahalarında ortak olmamız, çok büyük miktarlarda 1 milyar dolara yakın para teklifleri var. Tehditleri ise, 'Biz seni Türkiye'de öldüreceğiz' şeklinde. Bunun için İsrail maşa kullanıyor. Bu maşaların bir kısmı Kadirov'un ismiyle geliyor. Kadirov'un bir an önce çıkıp 'Ben böyle bir şey de yokum' demesini bekliyorum. Türkiye'nin içinde bir kısım çevrelerin harekete geçiriyorlar. Ama biz bu insanlık katillerini deşifre etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.


#Mavi Marmara
#gazze
#filistin
#Bülent Yıldırım
9 yıl önce