|

142 sayfada 'Yeni Dünya Düzeni'

İnsanlık üzerine oynanan oyunlara ve perde arkasındaki oyunculara dikkatimizi çekmek isteyen Cihat Artan’ın Satır Arası kitabı malumu ilan olarak da algılayabileceğimiz toplu bir fotoğrafı sergiliyor.

18:06 - 5/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 18:41 - 5/01/2015 Pazartesi

İkinci Dünya Savaşı sonrası, emperyalist güçler daha önceki yıllara nazaran daha etkin bir yapılanma içerisine girdiler. “Yeni Dünya Düzeninin” temelleri de o zamanlarda atılmaya başlandı. 


Bu gün dünya üzerinde cereyan eden birçok iç karışıklıkların, diktatörlüklerin, suikastların, darbelerin, skandalların, enerji anlaşmalarının, ekonomik dalgalanmaların, ahlaksızlıkların, askeri operasyonların, psikolojik algının, terörün ve hatta kitlesel hastalıkların altında, içlerinde ayrışan güçleri Cihat Artan'ın kaleme aldığı Satır Arası kitabı okuyucuya sunmaya çalışıyor. 


Yeni Dünya Düzeninin 142 sayfada özetlenmeye çalışılan kitabın 1.Bölümünde; Emperyalist güçlerin tarihsel gelişimini, kimler olduklarını, dün ve bugünkü stratejilerini, planlarını, kullandıkları terminolojiyi, savaş enstrümanlarını, Türkiye ve özellikle bu coğrafya için nasıl bir oyun kurguladıklarını ele alınıyor. 2. Bölüm ise; kurgulanan emperyalist denklemin nasıl bir yönetimle, nasıl bir duruşla, nasıl bir siyasetle, nasıl bir strateji ile çözüleceğini ve uygulanan tedbirlerin hareket tarzını içermektedir.


Cihat Artan’ın Satır Arası kitabı; malumu ilan olarak da algılayabileceğimiz toplu bir fotoğrafı sergilemektedir. Kitap insanlık üzerine oynanan oyunlara ve perde arkasındaki oyunculara dikkatimizi çekmek istiyor. 


#satır arası
#cihat ertan
#siyaset
#gizli örgütler
#ikinci dünya savaşı
#yeni dünya düzeni
#emperyalizm
#sömürü
#osmanlı devleti
#yeni türkiye
#stratejik derinlik
9 yıl önce