|

Afrika'nın oğlu Mısır'ın son kitabını yazdı

Afrika'nın insanlarını, yabanıl yaşamını ve tarihini romanlarına taşıyan Wilbur Smith'in, Mısır dizisinin son kitabı 11. Yazıt Türkçe'de

Şebnem Atılgan
00:00 - 4/07/2007 среда
Güncelleme: 12:53 - 15/08/2007 среда
Yeni Şafak
Afrika'nın oğlu Mısır'ın son kitabını yazdı
Afrika'nın oğlu Mısır'ın son kitabını yazdı

Yirmi dokuz yaşında yazdığı ilk romanı ile adından söz ettiren, otuz bir yaşında kaleme aldığı Bencil isimli romanı ile de çok satanlar listelerinin vazgeçilmezi olan Wilbur Smith, Altın Kitaplar tarafından yayımlanan 11. Yazıt ile yeniden okurlarıyla buluşuyor. 11. Yazıt, yazarın en çok satan, Nehir Tanrısı, Yedinci Papirüs ve Büyücüler Kralı ile okurlarının gönlünü fetheden Mısır dizisinin merakla beklenen son kitabı. Bugüne dek yirmi sekiz romanı Türkçeye çevrilen Wilbur Smith, okurun yakından tanıdığı yazarlardan biri. Smith'in de Türk okuru ile tanışıklığı var. Geçtiğimiz yıllarda Altın Kitaplar'ın konuğu olarak İstanbul Uluslararası Tüyap Kitap Fuarı'na gelen Wilbur Smith, yoğun ilgiyle karşılandı ve okurlarının getirdiği koliler dolusu kitaplarını büyük bir keyif ve içtenlikle imzaladı.


TÜM ZAMANLARIN EN İYİ MACERA YAZARI

Wilbur Smith, tüm dünyada milyonlarca kopya satan kitapları ile 'tüm zamanların en iyi macera yazarı' ünvanını çoktan hak etmiş görünüyor. Zamanının çoğunu Afrika'da seyahat etmekle geçirip, çalışmalarının temelini oluşturan araştırmalar yapan Smith, bu kıtanın insanlarına ve yabanıl yaşamına karşı sonsuz bir ilgi duyuyor ve bu ilgisi güçlü bir şekilde romanlarına yansıtıyor.

Smith'e göre, bu kıtada yüzyıllarca önce meydana gelen olaylar hala burada yaşayan insanların yaşamlarını belirlemeye devam ediyor. Bu olaylar ister Güney Afrika'nın uçsuz bucaksız topraklarında, ister eski Mısır'ın gizemli dünyasında olsun Wilbur eserlerine kalbini koyarak yazıyor. "Hatalı bir adım ya da yanlış bir kelime eserin tüm büyüsünü bozar," diyen Smith, romanlarının can alıcı noktalarının ayrıntılar ve gerçekler olduğunu vurguluyor.

Yazar, Kurgu kahramanı Taita'yı ilk kez Mısır dizinin ilk kitabı olan Nehir Tanrısı'nda tanıştırmıştı okurla. Firavunun büyücüsü, şifacısı ve kızının öğretmeni olan Taita'nın macerası Yedinci Papirüs ve Büyücüler Kralı ile devam etti. Bu üç kitaplık Mısır dizisi 11. Yazıt ile devam ediyor. Kitabın konusu kısaca şöyle: Korkunç bir veba salgını Mısır halkını kırıp geçirmiş, krallık perişan olmuştur. Ülkenin üzerine bir kara bulut gibi çöken lanet, Nil'in kurumasıyla son darbesini de indirmiştir. Mısır'da tüm nehirler çekilmiş, topraklar kuruyup kuraklaşmıştır. Afrika'nın el değmemiş topraklarında ise felaket dolu olaylar meydana gelmektedir. Umutsuzluk içinde kıvranan Firavun Nefer Seti yaşadıkları tüm bu felaketlere ancak Taita'nın çözüm bulacağına inanır. Bu yüzden onu Nil'in kaynağına gönderir. Fakat, bu gizemli topraklarda Büyücüler Kralı'nı nasıl bir düşmanın beklediğini hiç kimse bilmez. Taita, bu ağır yükün altından kalkmak için, kendisini bekleyen tehlikeler karşısında türlü çarelere başvurur.

17 лет назад