|

Çocukları bekleyen üç güzellik

Fuarlar çocukları kitapla buluşturmanın, okuma heyecanı ve zevkini tattırmanın ideal mekânı. Bırakın stantlar arasında özgür kalsın, ne okuyacaklarına kendileri karar versin. Eve dönerken muhtemelen bu kitaplar olacak çantalarında…

Aslı Tandan
00:00 - 14/11/2013 Perşembe
Güncelleme: 17:45 - 14/11/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Çocukları bekleyen üç güzellik
Çocukları bekleyen üç güzellik

Yayıncılığın her alanı elbette özen ve birikim gerektirir. Okurlar da işini iyi yapan yayınevlerini arar bulurlar. Çünkü raftan kitap seçerken yayınevine güven duymak çok önemli. Hayykitap Çocuk, bu güveni oluşturmak için emek harcayan, nitelikli seçimler yapan, çalışkan bir yayınevi. Bu yıl fuarda okurlarını güldürmeye niyet etmiş anlaşılan. Neler hazırlamış, bir göz atalım.

Köpekler derdini anlatabilse güzel olmaz mıydı? Neyi neden yaptıklarını bilsek, aklından geçenleri okuyabilsek mesela? İşte Bir Köpeğin Samimi İtirafları adlı kitap, bir çoban köpeğinin hatıra defteri adeta. Ödüllü usta yazar Jutta Richter son derece özgün, naifliği de içinde barındıran yaramaz bir üslupla bir çoban köpeğini konuşturmuş, onun bugününü, geçmişten hatırladıklarını, ne zaman ağlayıp ne zaman güldüğünü, nasıl yanlış anlaşıldığını, nasıl kahraman olduğunu bizzat kendisinin ağzından aktarmış. Köpeğimizin adı Anton. Macaristan'dan Almanya'ya gitmiş, orada kendine sıcak bir ev bulmuş. Evde anne, baba ve çocuktan oluşan bir aile ve bir kediyle birlikte yaşıyor. E tabii onun da bir hayatı, hissettikleri, dert ettikleri, üzülüp sevindikleri var. Başlıyor bize başından ve aklından geçenleri bir bir anlatmaya. Anton öylesine tatlı bir haylaz ki, hayat macerasını okurken bazen gülümseyip bazen hüzünlenmekten kendinizi alamayacaksınız.

OKULDA MATRAK HEYECAN

Eğlenceli okul hikâyelerini, kitap okurken sesli gülmeyi sever misiniz? İşte tam size göre bir dizi: 'Antoine Lebic'in Destansı Hayatı'. Serinin 2 kitabı yayımlandı, Dünya Şampiyonu! ve Yüzyılın Bomba Haberi, ikisi de birbirinden komik. Kitapların baş karakteri Antoine tam bir bitirim. Arkadaşları da onu aratmıyor hani. Birlikte yaşadıkları maceraları Antoine'dan dinliyoruz, haliyle de başkahramanımız o oluyor fakat kahraman dediysem yanlış anlamayın, bir kahramanlık gösterdiği filan yok Antoine'ın. Evet, Dünya Şampiyonu'nda okulun futbol takımının kaptanı belki ama toptan zerrece anlamıyor. Arkadaşlarıysa ondan beter. Kötü bir mağlubiyetin ardından futbol kurallarını öğrenmek şart oluyor ama içlerinden biri, Magali diye bir cingöz takıma mutlak galibiyet getirecek çok özel bir yöntem bulmaz mı! Hem çok özel ve hem çok gizli bir yöntem bu. Aman rakipler duymasın!

Yüzyılın Bomba Haberi'nde Antoine ileride ne olacağına karar veriyor: Gazeteci! Üstelik bomba haberlere imza atıp bütün ödülleri toplayacak. Bunu etrafına ispatlayabilmek için hemen kolları sıvayıp kendi gazetesini çıkarmaya girişiyor. Arkadaşları olmadan olmaz tabii. Onlar da haber kovalamaya başlıyor. Veee pat! Sonunda bir bomba haber patlatıveriyor Antoine! Fakat çok yazık, bu bomba onlara nasıl pahalıya patlayacak, haberi yok yavrucağın...

Kitabın künyesi:

Dünya Şampiyonu

Sophie Dieuaide

Çeviren: Ece Nahum

Hayykitap

104 sayfa

10 yıl önce