|

Korkunun en iyisi

Korku gerilim türünün en önemli yazarlarından Stephen King, bu kez Bay Mercedes isimli romanıyla okurunu şaşırtıyor. 2014’ün en iyi korku gerilim kitabı seçilen Bay Mercedes, Bill Hodges üçlemesinin ilki ve aynı isimdeki dedektifin başından geçenleri konu alıyor.

Yeni Şafak ve
21:19 - 18/01/2015 Pazar
Güncelleme: 19:21 - 18/01/2015 Pazar
Yeni Şafak

Stephen King, kuşkusuz korku gerilim türünün en önemli yazarlarından biri.  Hatta akla gelen ilk isimlerden. Her ne kadar son yıllarda gerilim dozunun azaldığı ve sıkıcı detaylarla romanlar yazdığı söylense de King, kitabın sonunda her keresinde okurunu şaşırtmayı başarıyor ve bu onu hala çok okunan yazarlar listesinin ilk sıralarında tutuyor. Pekâlâ, King de artık okuyucusunu germekten, korkutmaktan yorulmuş olabilir. Bir ara yazarlığı bırakacağını da söyleyen King’in romanlarını okurken her ne kadar iliklerimize kadar korkmasak da bu kez ne yazacak diye hep merak ediyor ve kitabı çıkar çıkmaz alıp okuyoruz. Tıpkı son romanı Bay Mercedes gibi. Geride bıraktığımız Aralık ayının 19’unda Altın Kitaplar etiketiyle çıkan Bay Mercedes, ilk günden beri okuyucudan büyük ilgi görüyor. Kitap Bill Hodges üçlemesinin ilki ve aynı isimdeki dedektifin başından geçenleri konu alıyor. Gerilim romanlarının usta ismi King, bu sefer okurunu şaşırtıyor ve gerilimi yüksek bir dedektif hikâyesi ile okurun karşısına çıkıyor


BİR DEDEKTİF HİKAYESİ

GR Choice Awards 2014’te yılın en iyi gizem ve gerilim kitabı ödülünü kazanan Bay Mercedes, King’den alışık olduğumuz bir cinayet tarzı ile başlıyor. Amerika’nın küçük bir şehrinde yüzlerce işsiz gece yarısı sıraya girmiş iş fuarının açılışını beklerken, bir anda sislerin içinden fırlayan çalıntı bir Mercedes aralarına dalıp insanları ezip geçer ve kayıplara karışır. Katliamın boyutları korkunçtur. 8 ölü ve çok fazla sayıda yaralı. Üstelik ölülerin arasında bir de bebek var. Bu olayı zamanında araştıran başkahramanımız dedektif Bill Hodges, katili yakalayamaz ve aradan yıllar geçer. Artık emekli olan Hodges, bir anda şaşırtıcı bir mektup alır. Mektubu yazan kişi Bay Mercedes olduğunu söyler.


Katil, daha önce çaldığı Mercedes’in sahibine yaptığı gibi Hodges’ı da çileden çıkartarak intihara sürüklemek niyetinde. Ancak planları pek tutmuyor. Tecrübeli dedektif ne yapması nasıl davranması gerektiği konusunda ustaca kararlar alıyor. Katilin her denemesi başarısızlıkla sonuçlanınca planı değiştiriyor ve bu kez binlerce kişinin ölümüne sebep olacak bir plan hazırlıyor. Katili bulmak artık farz olmuştur. Kitabın sürprizli sonunda kim av kim avcı ortaya çıkıyor. Saplantılı bir katilin zihninden geçenleri soğukkanlılıkla anlatan Bay Mercedes, bir anlamda iyi ile kötünün savaşı. Bakalım bu savaşı gerçekten her zaman olduğu gibi iyiler mi kazanacak?

#Stephen King
#bay mercedes
#korku gerilim kitapları
9 yıl önce