|

Küçük prens yıldızından geri döndü

Başarılı illüstratör Laurie Hastings'in çizimleriyle süslü Genç Prens'in Dönüşü, yayımlandığı yıl ülkesinde 65 bin kopya satmış, 18 dile çevrilmiş ve farklı ülkelerde uzun süre bestseller listelerinde yerini korumuş bir kitap.

Gün Uluç
00:00 - 14/03/2013 Perşembe
Güncelleme: 11:49 - 13/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Küçük prens yıldızından geri döndü
Küçük prens yıldızından geri döndü

Dünya üzerinde kim bilir kaç çocuğun kalbine dokunmuş, gelecek yıllarında, yetişkin hayatlarında etkisini korumuş, popüler bir ikon haline gelmiş bir kahraman 'Küçük Prens'… Antoine de Saint-Exupéry'nin, yayımlanışından bugüne yediden yetmişe her yaştan okuru derinden etkileyen eseri Küçük Prens'in ölümsüz kahramanı, Arjantinli yazar Alejandro Guillormo Roemmers'in kalemiyle serüvenine kaldığı yerden devam ediyor.

18 DİLE ÇEVRİLEN ÖDÜLLÜ ESER

Başarılı illüstratör Laurie Hastings'in çizimleriyle süslü Genç Prens'in Dönüşü, yayımlandığı yıl ülkesinde 65 bin kopya satmış, 18 dile çevrilmiş ve farklı ülkelerde uzun süre bestseller listelerinde yerini korumuş bir kitap. Bu uluslararası başarının arkasındaki isim Alejandro Guillermo Roemmers, ödüllü bir şair. İspanya Pen Club Ödülü, Miguel Hernández Ödülü, Arjantin Edebiyatı Büyükelçisi unvanı, Amerika Şiir Birliği Onursal Başkanlığı başarılarından bazı kilometre taşları… Genç Prens'in Dönüşü, iki şiir kitabının ardından kaleme aldığı ilk romanı. El Mundo gazetesine verdiği röportajda kitabın yazım sürecini şöyle anlatıyor:

'Estoril'deki evime kapandım, kendimi dış dünyadan tamamen kopardım ve bir nevi trans halinde yazdım. Nasıl başlayacağımı biliyor, fakat nasıl devam etmem gerektiğini kestiremiyordum. Dokuzuncu gün yazmayı bitirdim, fakat kitabın içimdeki gelişmesini tamamlaması kırk senemi aldı.'

GENÇ PRENS OLARAK GERİ DÖNÜYOR

Genç Prens'in Dönüşü'nde, Küçük Prens büyümüş haliyle çıkıyor karşımıza. Bir delikanlı olarak Dünya'ya dönen Prens'i, anlatıcıyla birlikte Patagonya topraklarında seyahat ederken görüyoruz. Anlatıcının yolculuğu, aniden karşısına çıkan Prens'le bambaşka bir anlam kazanıyor. Yol boyunca paylaşılan kalp kırıklıkları, mutluluklar, coşkular, inançlar, ruhani sorgulamalar kahramanlara ve okuyan herkese yeni kapılar açıyor.

'Kafası karışmış bir dünyada yaşıyoruz, ne kim olduğumuzu, ne nerede olduğumuzu ne de nereye gittiğimizi biliyoruz artık. […] İşte bu yüzden bu kaybedilen değerleri yeniden yerine koymanın ve ufak şeylere önem vermeye geri dönmenin zamanı geldi' diyen A.G. Roemmers, Genç Prens'in Dönüşü'nde modern zamanlarda yitirdiklerimize vurgu yapıyor. Sevginin gücüne ve mucizelere inancımızı tazeleyecek bu kitap, herkesin içindeki Küçük Prens'i keşfedebilmesi, kalbini hayata açabilmesi için bir fırsat.

Kitabın Künyesi:

Genç Prens'in Dönüşü

Alejandro Guillermo Roemmers

Timaş Yayınları

2013

128 say

11 yıl önce