|

Muharref Tevrat''ın çocukları

Dünyanın göründüğü gibi bir yer olmadığı konusunda birden çok kitaba imza atan İsmail Tokalak yeni kitabı Yahudiliğin Kökenleri ve Küresel Gücü''nde Batı Medeniyeti''nin aslında Yahudi-Hristiyan bir medeniyet olduğundan hareketle, Yahudilerin para/güç konusundaki tutku ve hâkimiyetlerinin kaynağına iniyor.

Gökhan Ergür
00:00 - 1/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 21:20 - 1/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Muharref Tevrat''ın çocukları
Muharref Tevrat''ın çocukları

Yahudi kökenli ABD''li akademisyen Prof. Albert S. Lindermann, Esau''s Tears: Modern Anti-Semitism and te Rise of the Jews isimli kitabında şöyle diyor: '''Batı medeniyeti itiraz edilemeyecek kadar Yahudileşmiş bir medeniyettir.'''

Yahudiler, dünya nüfusunun %0,2''si gibi küçük bir orana sahip olmalarına rağmen hakim politika üzerinde söz sahibi ve sistemlidirler. Yine Yahudi kökenli ABD''li yazar ve politikacı olan Benjamin Ginsberg''e kulak verelim: '''Amerika''nın %2-3 arasını Yahudiler teşkil eder. Ülkenin dolar milyarderlerinin yarısına yakını, en büyük üç televizyonunun yöneticileri, en büyük dört film stüdyosu ve büyük gazetelerinin sahibi Yahudilerdir'''. 1960''lı yılların sonlarında bile Amerika''daki en iyi üniversitelerin profesörlerinin %40''ı Yahudi''dir. Bugün Amerika''da her 5 akademisyenden birinin Yahudi olması ''Yahudileşmiş medeniyetin'' ne olduğunun kısa bir özeti aslında.

Ataç Yayınları tarafından Mayıs 2014''te okuyucusuyla buluşan Yahudiliğin Kökenleri ve Küresel Gücü isimli kitap Yahudileşen dünya hakkında son derece enteresan bilgiler sunuyor. Bizans-Osmanlı Sentezi (2006), Dünyayı Yönetenler ve Sistemleri (2008), Dünyada Gıda ve İlaç Terörü (2010), Küreselleşme Kıskacında Türk Tarımı (2010), İslam Ülkeleri Neden Geride Kaldı (2011), Paranın İmparatorları Rothschilderin Küresel Gücü (2014) gibi kitaplarını okuduğumuz araştırmacı yazar İsmail Tokalak''ın son kitabı Yahudiliğin Kökenleri ve Küresel Gücü bulunduğumuz coğrafyayı eksen alarak tasarlanan ve uygulama aşamasına geçilen yeni dünyanın saklı yönlerini ve hedeflerini anlatıyor. Filistin halkının katledilmesi ve İsrail''in neyi amaçladığı, dünya devlerinin bu katliam karşısında takındıkları politika, Filistin halkının ve dünyanın geleceğini farklı bir perspektiften değerlendirmek için Tokalak''ın son kitabı başvurulacak kaynaklar arasında yer alıyor.

Kitap; Modern Bulguların Işığı Altında Yahudiliğin Kısa Kronolojisi, Yahudileri Şekillendiren Kutsal Kitapların Arka Planı, Yahudiler Finans ve Faiz, Anti-Semitizm''in Kökenleri, İngiltere''de Yahudi Lobisi ve Yahudi Gücü, Rusya''da Yahudi Gücü, Amerikan Merkez Bankası ve Yahudiler, ABD''de Yeni Yahudi Politikası: Savaş Yanlısı Çağdışı Neo-con''lar, Yahudi Hristiyan İşbirliği ve Tehlikeli İdeolojiler, Medyada Yahudi Gücü, İnternette Yahudi Hâkimiyeti, Yahudilerin Hâkimiyetindeki Hollywood gibi merak uyandırıcı ve bilgilendirici başlıklar altında toplanıp zihindeki birçok soruya da cevap veriyor.

YAHUDİLİĞİN KÖKENLERİ

Kuran-ı Kerim insanlara mütevazi olmayı, çok hırslı olmamayı, mal biriktirip malın kölesi olmamayı söyler. Hıristiyanlıkta ise yoksulluğa ve çileciliğe övgü yapılır. Eski Ahid yani (tahrif edilmiş) Tevrat temel olarak çalışmaya, öğrenmeye, para kazanmaya yönlendirir. Yoksulluğu, insanı dünyadan uzaklaştıran ve amaçlara ulaşmaktan alıkoyan bir günah olarak görür. İsmail Tokalak''ın kitabından öğrendiğimize göre, Yahudi şeriat kitabı Talmud''ta zenginliğin ve çalışmanın ibadetten üstün olduğu vurgulanır. Burada temel amaç Yahudileri yeryüzünde zengin kılma ve yeryüzündeki tüm toplumlara hakim olmaktır.

İsminden de anlaşılacağı üzere kitap, Yahudilik tarihi ve İsrail''in doğuşu ile alakalı detaylı bilgiler verip, İsrail''in bugün, dünyadaki konumunu Tevrat''a borçlu olduğunu söylüyor. Tevrat''a göre Tanrı yalnız Yahudilere aittir ve onların Tanrı''sıdır. Yahudiler diğer ırklardan üstündür ve Tanrı sadece onları korur, kol kanat gerer, kızınca da onları cezalandırır. İsrail''de bir vakıf tarafından (AVI CHAI Foundation) 2009-2012 yılları arasında yapılan araştırmaya göre; İsrail''de halkın %20''si Tanrı''ya inanmadığını, % 46''sı laik bir vatandaş olduğunu, % 15''i ise dindar bir vatandaş olduğunu söylüyor. Araştırmanın enteresan kısmı ise İsrail nüfusunun % 67''si kendilerini dünya üzerinde seçilmiş ayrıcalıklı bir halk olarak görüyor. Şu an yaşanılan vahşetin nedenlerinden biri de bu değil mi?

YAHUDİ VE PARA

İsmail Tokalak, dünyadaki Yahudi algısının yer yer de öfkesinin nedenlerini gayet akıcı ve net bir üslupla bizlere anlatıyor. Tarihte, sürekli sürgün hayatı yaşayan Yahudiler taşınmaz mallar yerine yatırımlarını para, altın ya da başka değerli madenlere yaptıkları görülüyor. Bu yüzden her Yahudi gerek kalıtsal gerekse çevresel faktörlerin etkisiyle para ve matematik işinden iyi anlıyordu. Bulundukları ya da göç ettikleri her yerde parayla uğraşan Yahudiler, kutsal kitaplarının öğütlerinin de etkisiyle yaşattıkları kapitalist ruhla paranın merkezi olmuşlardır. Tokalak''tan öğrendiğimize göre 1942 yılında Osmanlı''ya sığınan Yahudiler Sultan''a bile borç para verdiler. Sadece Osmanlı''da değil diğer tüm dünya ülkelerinde Yahudiler ülke yönetimine borç vermiş ve Saray Yahudileri olarak adlandırılmışlardır.

Yahudilerin maddi olarak bu kadar güçlü olmasının bir nedenini de yazar yine kısaca dini inançlar ile açıklıyor. İncil''e göre Hz. İsa Yahudi tefecilere ve bankerlere karşıydı. Hz. İsa''nın İncil''e yansıyan tek fiziki güç kullandığı hareketi de sinagogun bahçesindeki Yahudilere kızarak masalarını ters çevirmesidir. Müslümanlıkta da faiz haramdır ve müminin parayı hayatının merkezi yapması uygun değildir. Vaktiyle Müslümanların ve Hıristiyanların el sürmediği paraya Yahudiler el uzatıyor ve bir bakıma bu sayede paranın efendisi oluyorlar.

DEVLERİN ÇARESİZLİĞİ

İsrail''in sistemli bir şekilde insan katletmesine dünya devlerinin neden ses çıkartamadığını da bu kitap ışığında kolaylıkla anlayabilirsiniz. ABD, İngiltere ve Rusya''nın nasıl bir Yahudi çemberinde olduğunu, Ortadoğu''da yapılacak olan hamlelere bu üç ülkede karar verenlerin Yahudiler olduğunu, kendilerine teslim olmayan başta Kennedy olmak üzere ABD başkanlarının sonunu ve gazetelerinden korkusuzca Obama''yı suikastle tehdit ettiklerini ve daha birçok şaşırtıcı meseleyi İsmail Tokalak''ın Yahudiliğin Kökenleri ve Küresel Gücü kitabında bulabileceksiniz.

Yahudilerin tüm bu kötü kuvvetine rağmen başaramadıkları çok şey de mevcut. Son teknoloji silahlarla donatılmış ordusu, İstanbul''un bir ilçesi kadar olan Gazze''de beş yıl boyunca esir tutulan askerlerini bulamadı. Havadan, karadan ve denizden kuşattığı Filistin''den galip çıkamadı ve Müslüman''a boyun eğdiremeyeceğini bir kez daha anladı. Unutmamak gerek: Para kuvvettir ama iman kuvvetten daha mübarektir.

Kitabın künyesi:

Yahudiliğin Kökenleri ve Küresel Gücü

İsmail Tokalak

Ataç Yayınları

Mayıs 2014

343 Sayfa

10 yıl önce