|

Sunum mesleğin ise el kitabın bu

00:00 - 5/11/2008 Çarşamba
Güncelleme: 23:18 - 4/11/2008 Salı
Yeni Şafak
Sunum mesleğin ise el kitabın bu
Sunum mesleğin ise el kitabın bu

Elma Yayınevi, sunucu adayları için sunumun el kitabını yayınladı. İki bölümden oluşan kitbın ilk bölümünde, mesleği sunum gerektiren herkes için genel bir anlatımla konuşmanın her aşaması -hazırlık, başlangıç ve sahne- yazarın mesleki birikimleri ve bilimsel araştırmaları ışığında eğlenceli bir dille anlatılıyor.

İkinci bölümde ise röportaj tekniklerinden seyirci-sunucu ilişkilerine, gündemi yakalamaktan fark yaratmanın önemine kadar sunucu ve spiker adayları için gereken her türlü bilgiyi bulmak mümkün. TRT spikeri ve sunucusu olan yazar Hakan Urgancı, bu kitapta sunucu ve spiker adayları için sahnede ayakta kalmanın yollarını öğretirken stüdyonun anahtarını sunuyor.

Yazarın deneyimleri aktardığı bölümler, kitabın en keyif verici yanı şüphesiz. İşte bunlardan biri:

Samsun'da, bir konserde kadın sunucunun yerine sahneye çıktığında halk onu yuhalamaya başlar. Çünkü kadın sunucuyu beklemektedirler. Hemen aklına o sihirli sözcük gelir: Empati. Seyirciyle aralarında şöyle bir diyalog gelişir:

- Arzu'yu mu istiyorsunuz sevgili Samsunlular? - EVEEET!

- Arzu bana ilk deneyimim için yardımcı olabileceğini söyledi. Hakan, dedi. Sunuculuğu Türkiye'de ilk kez yapabileceğin bir yer varsa, o da Samsun'dur. Çünkü orası 'ilklerin' şehridir. Samsunlular beni sevdiler. Seni de "sevecekler".

Büyük bir alkış kopar.

15 yıl önce