|

Bosna'da ilginç ''Guiness'' rekoru

Bosna Hersek'in kuzeyindeki Prnyavor şehri, ilginç bir Guiness rekoruna evsahipliği yaptı. Prnyavor şehrinde dev bir tencerede pişirilen 3 bin 840 kilogram ağırlığındaki çorba, ''en büyük tencerede pişirilen balık çorbası'' olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Aa
00:00 - 21/08/2014 Thursday
Güncelleme: 09:29 - 21/08/2014 Thursday
Yeni Şafak
Bosna'da ilginç ''Guiness'' rekoru
Bosna'da ilginç ''Guiness'' rekoru

Dev bir tencerede pişirilen 3 bin 840 kilogram ağırlığındaki balık çorbası, ''en büyük tencerede pişirilen balık çorbası'' olarak Guiness Rekorlar Kitabı'na girdi. Böylelikle, ABD'nin Massachusetts eyaletinde daha önce kırılan 3 bin 20 kilogram ağırlığındaki eski rekoru geride bırakan Prnyavorlular, adlarını Guiness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.

Yaklaşık bir ton ağırlığında ve altı metre yüksekliğindeki dev tencerede pişirilen balık çorbası için büyük bir de ateş yakıldı.

Prnyavor Belediye Başkanı Sinişa Gatariç, böyle bir etkinlikle hem şehrin tanıtımına katkıda bulunmak hem de şehrin yakınlarındaki sularda bulunan balık çeşitliliğine dikkati çekmek istediklerini kaydetti.

Çorbanın yapımında bir tonun üzerinde balık eti, yüzlerce kilo sebze kullanıldığı öğrenildi. Çorbanın yapımını ise Londra'dan gelen hakem heyeti takip etti. Günün sonunda ise Sırbistanlı ünlü rock grubu ''Riblja Corba'' (Balık Çorbası) konser verdi.

10 years ago