|

Dünyaca ünlü sanatçılar İstanbul'a geliyor

Dünyaca ünlü yazar, tasarımcı, oyuncu, şair, yönetmen ve müzisyenleri bir araya getiren "İstanbul Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali-Istancool", 6-9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek.

Aa
00:00 - 26/03/2013 Salı
Güncelleme: 13:46 - 26/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Dünyaca ünlü sanatçılar İstanbul'a geliyor
Dünyaca ünlü sanatçılar İstanbul'a geliyor

Kültür Sanat Platformu ''İstanbul'74''ten yapılan açıklamaya göre, İngiltere merkezli AnOther dergisinin kurucusu Jefferson Hack işbirliğiyle bu yıl dördüncüsü düzenlenecek festival, sanat, edebiyat, tasarım, moda, müzik ve sinema alanlarında ücretsiz ve herkesin katılımına açık etkinlik olarak gerçekleştirilecek. 

Yaratıcı sektörlerde çağa damgasını vuran işlere imza atan isimleri Türkiye'deki meslektaşlarıyla bir araya getirerek ortak kültürel üretim alanı sağlayan festival, içeriğiyle İstanbul'un dünya şehri profilini destekleyerek şehre farklı bir anlam kazandırmayı amaçlıyor. 

Katılımcıları arasında geçen yıllarda Andrew Dominik, Ferzan Özpetek, Mario Sorrenti, Mark Romanek, Carine Roitfeld, Terry Gilliam, Courtney Love, Serra Yılmaz, Michael Stipe, Kirsten Dunst, Sophie Calle, Tilda Swinton, Gore Vidal, Hanif Kureishi, Michael Nyman, Leyla Umar, Zaha Hadid, Franca Sozzani, Taner Ceylan, Elif Şafak gibi isimler bulunan festival, bu yıl da dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak. 

Festival programı, daha sonra açıklanacak. 


11 yıl önce