|

İslam ve terör bir araya gelemez

İl Müftülüğünde aylık mutat olarak düzenlen personel toplantısına katılan Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan din görevlilerine dünya gündeminde yaşanan olayları değerlendirerek Osmanlı medeniyet tarihinin önemine vurgu yaptı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:37 - 21/08/2014 Perşembe
Yeni Şafak
İslam ve terör bir araya gelemez
İslam ve terör bir araya gelemez

Konuşmasında birçok konuyu ele alan Gazeteci-Yazar Kaplan, Osmanlının medeniyet modeli ruhunun tekrar canlandırılması gerektiğini belirterek; '' 20. yüz yılda yaşadığımız iki büyük ve önemli olay vardır. Birincisi Osmanlının tarihten çekilmesi ikincisi ise halen uygulamakta olan Türklerin İslam''dan uzaklaştırılması. Dikkat edilmesi halinde görülecektir ki ikincisi halen devam etmektedir. Batı bugün Türk toplumunu İslam''dan uzaklaştırmak için öyle yöntemler kullanıyor ki bizler bunun farkına bile varamıyoruz. Bu açıdan siz din görevlilerine çok büyük görevler düşüyor'' dedi.

İslam ve terör asla bir araya gelemeyecek iki kavramdır

Yine batının ortaya çıkardığı bir kavram vardır ''İslamofobi'', Bugün bazıları İslam''ın terör ile birlikte anılmasını istiyorlar. Bu sebeple de böyle bir kavram geliştirdiler. Halbuki İslam ve terör birbirine zıt iki kavramdır. İkisi asla bir arada anılamayacak kavramlardır. Ama bugün İslam ülkelerinde oynanan oyunun neticesinde bakıyoruz ki İslam dünyasında kan gövdeyi götürüyor. Müslüman uyanık olmalıdır. Oynanan bu oyunların farkına varmalıdır.

Üniversitelerimiz eğitimlerini tekrar gözden geçirmelidir

Dünyada en iyi eğitim veren üniversiteleri ziyaret etme imkânım oldu ve onların bazılarında gördüm ki eğitim sistemleri Osmanlı eğitim sisteminin birebir aynısı ve adamlarda medrese eğitimi var. Bugün bizlerde üniversitelerimizin eğitiminde aynı başarıyı elde etmek istiyorsak Osmanlı eğitim modeline ihtiyacımız var. Ne yazık ki önümüzdeki manzaraya bakınca bizim medeniyetimizin, bizim kültürümüzün izlerini silmek, kökünü kazımak, ruhunu yok etmek için batılılara bile rahmet okutacak cinayetler işlemekten geri durmuyoruz.

Yazar Kaplan, konuşmasının sonunda; ''Dünyanın küreselleştiği bir zaman diliminde, ırk-merkezli seküler projelerin, dünyayı yaşanılamaz hale getirdiği artık fark edilmeli, dünyanın ancak farklı kültürlere, dinlere ve medeniyetlere hayat ve varolma hakkı tanıyabilen Osmanlı modeli gibi projelere ihtiyaç hissettiği artık görülmelidir. '' diye konuştu.

Program sonunda ise İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, katılımlarından ve konuşmalarından dolayı Gazeteci-Yazar Yusuf Kaplan''a teşekkür etti.


10 yıl önce