|

Tiyatrodaki değişim bir tavır değildir

Aa
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:51 - 19/04/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Tiyatrodaki değişim bir tavır değildir
Tiyatrodaki değişim bir tavır değildir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şehir Tiyatroları'nın yönetimine ilişkin, repertuvarı geçmişte bir genel sanat yönetmeninin belirlediğini ifade ederek, 'Şimdi bir kurul belirleyecek. 7 kişilik kurulun 2 üyesi bürokrat olacak' dedi.

Topbaş, göreve geldiklerinden bu yana Şehir Tiyatroları'nda tiyatro sahnelerini yenileme, yeni sahneler ilave etme noktasında ciddi yatırımları olduğunu, koltuk sayısını 6 binlere çıkardıklarını bildirdi. Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bunu Kenan Işık Bey de, diğer sanatçılarımız da söylediler. Biliyorlar. Ama tabii ki içerik itibarıyla bazı tereddütleri oldu. Çünkü repertuvarı geçmişte bir genel sanat yönetmeni belirliyordu. Şimdi bir kurul belirleyecek. 7 kişilik kurulun 2 üyesi bürokrat olacak. Daha demokratik, daha belirleyici ve beraber karar verebilecekler. Yani genel sanat yönetmeni yerine 7 kişilik heyet belirleyecek. Demokratik anlamda kurulun belirlemesi, bunun iki üyesinin belediye mensubu olması nedeniyle 'Belediye buna müdahale edecek' denmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum.'



12 yıl önce