|

10 Engelliye yeni mutluluk aracı

Çekimleri Şehir İlker Karter vapurunda yapılan ''Umut'' isimli fotoğrafın satışından elde edilen gelir hareket özgürlüğü için akülü tekerlekli sandalye bekleyen 10 engelli vatandaşın umudunu mutluluğa dönüştürdü.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 22/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:24 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
10 Engelliye yeni mutluluk aracı
10 Engelliye yeni mutluluk aracı

Fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz''ün vapur iskelesinde gördüğü bir ''an'' dan esinlenerek tasarladığı ve Şehit İlker Karter vapurunda çekilen ''Umut'' isimli eserin satışından elde edilen gelir, 10 engelli ihtiyaç sahibinin umudunu mutluluğa dönüştürdü.

Bakırköy''de bulunan Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği''nin Genel Merkezinde düzenlenen dağıtım töreninde 10 adet akülü tekerlekli sandalye ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Dağıtım törenine aileleri ile birlikte gelen ihtiyaç sahipleri, akülü tekerlekli sandalyelerini Derneğin Genel Başkanı Ramazan Baş''tan aldı.

Şehir Hatları''na ait Şehit İlker Karter vapurunda çekilen fotoğraf karesi yaşam alanlarının engelsiz olması dileğini ortaya koyuyor. Çekimler için Selim Baklacı''nın tasarladığı kıyafeti giyen model Göksun Çam, vapur ve iskele geçişinde engelli bir kişinin engellerinden kurtulması hayaline hayat verdi. Göksun Çam, fotoğrafın tanıtım ve satışı için de gönül elçisi oldu.

Dağıtım töreni, dernek merkezinde gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.



9 yıl önce