|

100. Yılında İmam Hatip Liseleri

İlim Yayma Cemiyeti, Önder, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı ve Değerler Eğitimi Merkezi'nin akademik organizasyonuyla düzenlenen 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu başladı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 23/11/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:17 - 23/11/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
100. Yılında İmam Hatip Liseleri
100. Yılında İmam Hatip Liseleri

İlim Yayma Cemiyeti, Önder, İlim Yayma Vakfı, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) ve Değerler Eğitimi Merkezi'nin akademik organizasyonuyla düzenlenen 100. Yılında İmam Hatip Liseleri Uluslararası Sempozyumu'nun açılış konuşmasını sempozyum düzenleme kurulu üyeleri adına Yard.Doç. Mustafa Öcal yaptı.

Osmanlı döneminde Medresetü'l Eimme ile başladı

Yard.Doç. Mustafa Öcal konuşmasında İmam Hatip'lerin tarihi zenginliğine değinerek , 'İmam-Hatip Liseleri, Türkiye'nin din eğitimi tecrübesinin en önemli kurumlarından biridir. Osmanlı döneminde Medresetü'l Eimme ismiyle başlayıp Cumhuriyet Türkiye'sinde evrilerek devam eden bu eğitim, 100. yılına girdiği 2013 yılında kendi tarihçesindeki dönüm noktalarından birini yaşamaktadır. Türkiye'de eğitim kademelerinin 4+4+4 olarak yeniden düzenlendiği süreçte İmam-Hatip Liselerinin eğitim sistemimiz içindeki yeri güçlenmiştir. Aynı zamanda bu yeni dönemde İmam Hatip Liseleri konusunda beklentiler oluşmuş ve bu okullara uluslararası ilgi artmıştır.'dedi.

Sempozyum Onur Kurulu adına Ensar vakfı mütevelli heyeti başkanı İsmail Dilber Cenk'ın yaptığı konuşmadan sonra ise protokol konuşmaları yapıldı.

Bu ülkeye büyük hizmetler yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez 'İmam Hatipler Okulları bu ülkeye büyük hizmetler yaptı. Bu okullar devlet millet bütünleşmesi için büyük katkıları olmuştur. Ancak İmam Hatip Okullarını bugün için yeniden dönüşerek yeni çalışmalar yapmak gerekir.' dedi.

Nostaljiye sığınmayalım

Milli Eğitim Bakanlığı Müstaşarı Doç.Dr Yusuf Tekin de bir konuşma yaptı.

Milli eğitim bakanlığının yapması gereken bu tür çalışmaları yapan sivil toplum kurulışlarına teşekkür etti. Doç.Dr Yusuf Tekin 'İmam Hatip Okulları her vatandaşın sahip çıkması gereken bir hizmettir. Açılan İmam Hatip Okullarına öğretmen bulmaktaa sorun yaşamaktayız. Nostaljiiye sığınmayalım. Bu okulların başarısı için gerçekçi projeler yapmak gerekir.'dedi

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa (Esenler) Kongre Merkezinde başlayan ve çok sayıda tebliğin sunulacağı Sempozyum 24 Kasım 2013 Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek.

10 yıl önce