|

45 ülkeden gençler İstanbul'da buluşacak

Türkiye Cumhuriyeti''nin ev sahipliğinde uluslararası faaliyet gösteren İslam Konferansı Diyalog ve işbirliği Gençlik Forumu bünyesinde biraraya gelen 45 ülkeden Müslüman gençler, İslam dünyasının sorunlarına çözüm aramak için İstanbul'da buluşuyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 9/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 09:51 - 9/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
45 ülkeden gençler İstanbul'da buluşacak
45 ülkeden gençler İstanbul'da buluşacak

Türkiye Cumhuriyeti''nin ev sahipliğinde uluslararası faaliyet gösteren İslam Konferansı Diyalog ve işbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ), 45 ülkeden Müslüman gençleri İstanbul''da bir araya getiriyor. İslam İşbirliği Teşkilatı(İİT) bünyesindeki İKGF-Dİ''nin ikinci kez gerçekleşen Genel Kurulu''nda; İslam coğrafyasındaki mezhep çatışmaları, radikalizm, kadın hakları, eğitim ve işsizlik gibi konular ele alınacak.


Kapanışında ''İstanbul Gençlik Manifestosu'' nun imzalanacağı İKGF-Dİ Genel Kurulu''na T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri İyad Amin Al-Madani, İİT Parlamentolar Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Avrupa Konseyi Demokratik Vatandaşlık ve Katılım Direktörü Jean Christophe Bas gibi isimler katılacak.

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu nedir?

2004 yılında İİT 32. Dışişleri Bakanları toplantısında alınan N3/32-C no.lu karar kuruluşu kararlaştırılan ve 2005 yılında İİT 33. Dışişleri Bakanları toplantısında alınan kararla kurulan İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu Yönetim Kurulu Başkanlığını Türkiye, Genel Sekreterliğini ise Azerbaycan yürütmektedir.

Uluslararası Diplomatik Misyon olarak faaliyet gösteren bir teşkilat olan Forum''un merkezi İstanbul''da bulunmaktadır.


Misyon:
Gençlerin çıkarlarının savunulması, sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi, akademik ve sürekli eğitimin desteklenmesi, yeni neslin ahlaki gelişiminin güçlendirilmesi, kültürler ve medeniyetler arasında diyalog kurulmasıdır.

Faaliyetler:
İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkeleri ve diğer ülkeler arasında diyaloğun teşvik edilmesi, İİT ülkelerinde gençlerin liderliğinin aşılanması, haklarının korunması ve halkla ilişkiler konularında dış diplomasi yürütülmesi, gençlik politikaları geliştirilmesi, İslamofobiyle mücadele, Müslüman azınlıkların problemleri, medya, bilgi ve iletişim gibi alanları içermektedir.
10 yıl önce