|

5. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı açıldı

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, Cam Piramit'te açıldı. Fuarın açılışında konuşan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "okumak lazım" sloganıyla yola çıktıkları etkinliğe çadırlarda başladıklarını anlattı.

Aa
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 16:15 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
5. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı açıldı
5. Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı açıldı

Bu seneki fuarda 60 standın yer aldığını dile getiren Böcek, "86 yayınevimizin katıldığı fuarımızda, 95 yazarımız söyleşi yapacak. Geçen yıl 123 bini geçen ziyaretçi sayımız bu yıl 150 bine ulaşacaktır diye ümit ediyoruz. Türkiyemizde fuarlarla ilgili ziyaretçi sayısında ilk beşe geldik" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise fuara, 9 gün boyunca çok önemli devlet, fikir adamları ve yazarların söyleşi, imza günü için katılacağını söyledi.

Farklı görüşe sahip yazarların olmasının önemine dikkati çeken Türel, şöyle konuştu:

"Birçok önemli yazar burada Türkiye'nin çok önemli zenginliklerini ifade eden fotoğraf ortaya koyacaklar. Türk milleti dil, din, ırk gibi bölgesel ayrımcılıklarla bölünmeyecektir. Mevlana, Yunus Emre yanında Hacı Bektaş Veli de bizimdir, hepimizindir. Şiirlerimiz, romanlarımız, müziğimiz bizleri aslında ayrıştırmaz, birleştirir. Fuarın, Türkiye'de bir ayrışmaya değil, birleşmeye de vesile olması itibariyle önemine dikkat çekiyorum."

CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar da kitap okuma ve yazmanın önemine vurgu yaptı.

Konuşmaların ardından protokol mensupları fuardaki stantlar gezdi.

Milletvekili Acar, "Direne Direne Kazanacağız" adlı kitabını imzalayıp, Türel'e hediye etti. Türel, başka bir stanttan da Çanakkale Destanı eserini satın aldı.

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un onur konuğu olarak pazar günü söyleşi ve imza gününe katılması beklenen fuar, 28 Eylül'e kadar açık kalacak.

10 yıl önce