|

9 Eylül'de 9 mahallede tiyatro

Konak Belediyesi, İzmir''in kurtuluş günü olan 9 Eylül''ü, 9 ayrı mahallede eş zamanlı sahnelenecek 9 ayrı tiyatro oyunuyla kutlayacak.

İha
00:00 - 8/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 17:03 - 8/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
9 Eylül'de 9 mahallede tiyatro
9 Eylül'de 9 mahallede tiyatro

Sokaklarda kurulacak tiyatro sahneleri perdelerini vatandaşlara ücretsiz açacak.

Konak Belediyesi, İzmir''in işgalden kurtuluşunun 92. yıldönümünü ''Demokrasi, Bağımsızlık ve Barış Şenliği'' ile kutlayacak. 9 Eylül günü düzenlenecek kutlamalar Eşrefpaşa Kültür Merkezi''nde başlayacak.

TİYATRO KEYFİ DEVAM EDECEK

''Demokrasi, Bağımsızlık ve Barış Şenliği'' adıyla düzenlenecek kurtuluş kutlamaları kapsamında sokaklar tiyatro sahnesi olacak. 9 Eylül''de 9 mahallede 9 tiyatro oyunu sahneleyecek. Akşam saat 19.30''da başlayacak etkinlikler kapsamında Güzelyalı, Hatay, Gültepe, Güneşli, Kılıçreis, Çınartepe, Toros, Gürçeşme ve Damlacık mahallelerinde sahne kurulacak. Sokakları tiyatro sahnesine çevirecek şenlikte İzmir''de bulunan ve kendi çabalarıyla ayakta kalmaya çalışan özel tiyatro toplulukları birbirinden özel çocuk oyunlarıyla sahne alacak. Hem çocuklar hem de yetişkinlere keyifli anlar yaşatacak tiyatro oyunları 9 Eylül''ün ardından Konak''ın diğer mahallelerinde de sahnelenecek. Havalar soğuyana kadar tiyatro oyunları vatandaşlarla buluşmaya devam edecek.

10 yıl önce