|

"Aida" operası sahneleniyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), "Aida" operasıyla yeni sezon açılışında izleyicilerinin karşısına çıkacak. İZDOB, 1 Ekim'de Elhamra Sahnesi''nde 1860'da yeni yapılan Süveyş Kanalı'nın açılışını kutlamak için Verdi tarafından bestelenen "Aida" operası sahneleyecek.

Aa
00:00 - 25/09/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:53 - 25/09/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"Aida" operası sahneleniyor
"Aida" operası sahneleniyor

Operada, zengin dekoru ve kostümleriyle Firavunlar idaresinde bulunan Mısır, en görkemli şekliyle gösterilecek.

İzmir Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu, 26 Eylül'de Kardeş Türküler-Mikail Aslan, 27 Eylül'de Sıla, 28 Eylül'de ise Metin ve Kemal Kahraman, Erdoğan Emir, Ahmet Aslan ve Maviş Güneşer'in sahne alacağı "Büyük Buluşma" konserine ev sahipliği yapacak.

Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'nda ise bu akşam Fatih Erkoç Quartet, 27 Eylül'de Birsen Tezer ve Hüsnü Arkan, 29 Eylül'de Karsu, 30 Eylül'de Mehmet Erdem, 1 Ekim'de Kerem Görsev Trio ve Ayhan Sicimoğlu sahne alacak.

Yüzyüzeyken Konuşuruz, ikinci albümleri "Otoban Sıcağı"nın tanıtım konseri kapsamında 27 Eylül'de Bornova Açıkhava Tiyatrosu'nda müzikseverlerle buluşacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ''Çim Konserleri'' etkinliği kapsamında Eylem Aktaş, bu akşam Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Mavi Sanat tiyatrosu sanatçılarından Ahmet Akdeniz''in yazıp yönettiği, Sıla Akdeniz, Ufuk Öztabak, İlker Kılıçer, Özlem Erben ve Yelda Arıtaş'ın rol aldığı çocuk oyunu ''Kutup Misafirleri'', 30 Eylül ve 2 Ekim'de İzmir Sanat'ta sahnelenecek.

Mehmet Kaya'nın resim sergisi, 2 Ekim'e kadar İzmir Sanat'ta, Atölye Tüzüm Kızılcan'ın "Algının, Deneysel Dönüşümü" adlı seramik sergisi, 7 Ekim'e kadar Turgut Pura Sergi Salonu'nda gezilebilir.

10 yıl önce