|

"Aida" operası ve "Kanlı Nigar" sahnelerde

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB), bu hafta izleyicisinin karşısına "Aida" operası ve "Kanlı Nigar" müzikali ile çıkacak. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) 1 Kasım'da sahnelenecek "Aida" operası, 4 perdeden oluşuyor.

Aa
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:07 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
"Aida" operası ve "Kanlı Nigar" sahnelerde
"Aida" operası ve "Kanlı Nigar" sahnelerde

Verdi tarafından 1860'da yapılan Süveyş Kanalı'nın açılışını kutlamak için bestelenen, zengin dekor ve kostümleriyle Firavunlar idaresinde bulunan Mısır'ın en görkemli şekliyle gösterildiği operanın yönetmenliğini, Aytaç Manizade yaptı.

Tulid Gagliardo'nun orkestra, Joachim Gallus'un koro şefliğini üstlendiğini, Aytaç Manizade'nin yönetmenliğini yaptığı "Aida"da, dekor tasarımı Kemal Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Ayşegül Alev'e, koreografi Uğur Seyrek'e, ışık tasarımı Müfit Özbek'e ait.

Haldun Özörten'in yönettiği, geçen yıl prömiyeri yapılan "Kanlı Nigar", 5 Kasım'da Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.

İzmir Devlet Tiyatrosu, sezonun yeni oyunlarından "Kibarlık Budalası"nı, pazartesi hariç her gün sahneleyecek.

Moliere'in yazdığı, Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunda, 17. yüzyıl Fransasında, sınıf atlayarak asil olabilmeye çalışan orta sınıfa mensup Mösyö Jourdain'in, bu yoldaki gülünç tutumları üzerinden insanların üst sınıfa yükselme çabası hicvediliyor.

Oyunda, Sadık Yağcı, Hande Gürlerdi, Lara Ecem Okudan, Özkan Gezgin, Sibel Ağalday, Arif Yavuz, Sevda Çiçek, Devrim Akkaya, Mustafa Çolak, Ozan Yıldırım, Nevzat Hakan Dönmez, Serdar Kamalıoğlu, Ali Ulvi Hünkar, Önder Alkım, Fuat Şarbalkan, Yasemin Toprak, Bengi Ebru Atakan, Gerçek Öner, Pınar Uyanık, Çiğdem Kamir, Elif Göksüner Ülgen, Serdar Aktay, Okan Koç ve Hüseyin Aytuğ Çelik rol alıyor.

Oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan, giysi tasarımı Günnur Orhon, ışık tasarımı Mehmet Alacı, müzikleri Cumhur Bakışkan'a ait.

İzmir Devlet Tiyatrosu, ayrıca Umut Uğur'un yazdığı, Emre Başer'in yönettiği "Canlanan Masallar" adlı çocuk oyununu sahneleyecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO), yarın Karşıyaka Spor Salonu'nda "Cumhuriyet Bayramı Konseri" verecek.

Oğuzhan Balcı yönetimindeki orkestraya, İzmir Sanat Çoksesli Korosu'nun yanı sıra, Tevfik Rodos, Aytül Büyüksaraç ve Gökhan Koç solist olarak eşlik edecek.

Diğer etkinlikler

İzmir Büyükşehir Belediyesi Akdeniz Akademisi, Türkiye ile Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 600. yılı dolayısıyla hazırlanan "Haydi Oynayalım! Polonya'dan Çocuklar için Tasarım Sergisi"ne ev sahipliği yapacak.

Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi Sergi Salonu'nda yarın kapılarını açacak sergide, Polonya oyuncakları ile iç tasarım elemanlarının en ilginç örnekleri yer alacak.

Ziyaretçilerinin Polonya oyunları oynayıp, yeni oyuncakları deneyebileceği sergi, 30 Kasım'a kadar her gün 11.00-18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Emre Şen, 3 Kasım'da AASSM'de piyano resitali verecek. Aynı mekan, 4 Kasım'da da viyola ve akordiyon ikilisi Duo MARES'in konserine ev sahipliği yapacak.

Türk Sanat Müziği Korosu, Yavuz Karabulut şefliğinde, Gökçe Eriş ve İsmail Devrim solistliğinde 4 Kasım'da İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde sahne alacak.

"4 İnsan 1 Başlangıç" adlı minyatür, tezhip, kaligrafi ve çini karma sergisi de İzmir Sanat Galerisi'nde gezilebilir.

9 yıl önce