|

Akbank'ın kısalarını seyre buyrun

00:00 - 15/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 22:01 - 14/03/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Akbank'ın kısalarını seyre buyrun
Akbank'ın kısalarını seyre buyrun

Bu yıl 19-29 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Akbank Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sinemaseverlere 10 gün boyunca yine dopdolu bir program sunuyor. Rekor sayıda 557 filmin başvurduğu festival, yarışma ve yarışma dışı bölümleri ile farklı renkler, coğrafyalar, kültürler, düşünceleri bir araya getiriyor.

Festival'in “Uluslararası Bölüm”ünde bu yıl; Türkiye, Almanya, ABD, İspanya, Fransa, Belçika, Brezilya, Polonya, Finlandiya, Küba, Polonya, Kolombiya, Arjantin, Avustralya, Norveç, Macaristan, İtalya, İsrail, Güney Kore ve

Kanada'dan gelen kısa filmlerin yanısıra, Cannes, Clermont-Ferrand, Rotterdam, Milano, Berlin, Sydney gibi dünyanın saygın film festivallerinde gösterilen ve ödül alan kısa filmler de sinemaseverlerle buluşacak. Festival'in “Kısadan Uzuna” bölümü, bu yıl usta yönetmen Ümit Ünal'ı konuk ediyor. Bir başka usta Can Dündar'a ayrılan “Belgesel Sinema” bölümünde, yönetmenin “Yılmaz Güney”, “Aşk Bu mu” ve “Tan Baskını” isimli belgeselleri gösterilecek.

20 ülkeden 110 film, 40 seans, 11 söyleşi ve atölye çalışması, sinema dünyasından 21 konuğun yer aldığı Akbank 8. Kısa Film Festivali'nin tüm etkinlikleri ücretsiz olarak Akbank Sanat'ta izlenebilecek.

12 yıl önce