|

Altın Kalem, Türkiye''nin yeni yazarları''na veriliyor

Bağcılar Belediyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelliler ve Yaşlılar Hizmetleri Genel Müdürlüğü işbirliğiyle, Basın İlan Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği, Divan Akademi ve İlmek Kitap gibi kurumların katkılarıyla hayata geçirilen "Türkiye'nin Yeni Yazarları" Altın Kalem Ödül Töreni ile final yapacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 26/09/2014 Cuma
Güncelleme: 12:12 - 26/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Altın Kalem, Türkiye''nin yeni yazarları''na veril
Altın Kalem, Türkiye''nin yeni yazarları''na veril

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam''ın katılımı ile başlayan yazarlık atölyesine başta görme engelliler olmak üzere çeşitli engel grupları, engelli yakınları ve üniversite öğrencilerinden oluşan 18 kişilik bir grup katıldı. Engelli bireylerin yetenek ve üretim potansiyelleri hakkında farkındalık oluşturarak istihdam imkânlarını artırmak için, engelli ve engelsiz bireylerin birlikte katıldığı "Türkiye'nin Yeni Yazarları" isimli yazarlık atölyesinde gazeteci ve akedemisyenler tarafından eğitim verildi.

Bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarımı

6 hafta süren program kapsamında editörlük ve yazarlık konusunda farklı bilgiler alan kursiyerlere, ''Sadık Yalsızuçanlar, Naime Erkovan, Aliye Yücel, Ayşe Büşra Erkeç, Gülcan Tezcan, Serdar Akca, İsmail Öz, Halis Kuralay ve Gökdemir İhsan'' olmak üzere engelli, engelsiz yazarlar, gazeteciler ve akademisyenler bilgi paylaşımı ve tecrübe aktarımında bulundu.

''Altın Kalem Ödülleri''

Yazarlık atölyesi bitiminde kursiyerler arasında öykü yarışması düzenlendi. Öyküler görsel ve kabartma olarak kitaplaştırıldı. Engelli ve engelsiz kursiyerlerin birlikte katıldığı yarışma sonuçları ''Altın Kalem Ödülleri'' programında açıklanacak. Çok özel konuklar, sürprizler ve çeşitli ödüllerin olduğu programda en önemli hediyelerden birisi de; dereceye giren yazarların özel bir yayınevi tarafından bireysel olarak kitaplarının çıkarılacak olması.

Bu yıl pilot olarak yapılan proje, ülke genelinde ve uluslararası olarak yapılmaya devam edecek.

Program, 01. Ekim Çarşamba günü, saat: 14.00'de Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı'nda gerçekleşecek.


10 yıl önce