|

Anadolu'nun sesleri kayıt altına alındı

Anadolu'nun farklı kültürel müzikleri, canlı kaydedilen 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' albümüyle piyasaya sürüldü.

Şamil Kucur
00:00 - 3/02/2010 Çarşamba
Güncelleme: 21:59 - 2/02/2010 Salı
Yeni Şafak
Anadolu'nun sesleri kayıt altına alındı
Anadolu'nun sesleri kayıt altına alındı

Anadolu'nun farklı kültürlerinin şarkılarının özgün haliyle kayıtlarının yapılarak müzikal belgesel film haline getirildiği 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'nın müziği, piyasaya sürüldü

Nezih Ünen'in yedi yıldır yapımı süren 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' filminin soundtrack CD'si film vizyona girmeden once, Kalan Müzik etiketiyle müzik marketlerde yeralacak. “Yüzyıllık sessizlik sona eriyor!..” sloganıyla Mart ayında gösterime girecek olan 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' filmi, çeşitli festivallerde izleyenlerin dilinden düşmezken, projenin ilk ürünü olan 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' müziksever ile buluşuyor.

Film gibi, albüm de birtakım ilkleri içeriyor. Müzikal belgeselin temel özelliği, Anadolu'nun ücra noktalarında provasız ve canlı kaydedilen otantik ses ve görüntülerin evrensel sound'larla düzenlenmiş olması. Projenin mucidi ve filmin yönetmeni de olan Nezih Ünen, Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'nın gösteriminin yapıldığı Selanik, Cannes ve Berlin'de de büyük ilgi gören konserler vermişti.

MÜKEMMEL BİR ETNİK ÇALIŞMA

Belgesel film ve müzikleri ile ilgili olarak müzik dünyamızın önemli isimlerinden Mazhar Alanson, 'İzlediğim ve işittiğim en mükemmel etnik çalışma' derken, Cüneyt Özdemir ise projeyi, 'Çılgın bir fikir' olarak özetliyor. Can Dündar, belgesel hakkında, 'Irkçı yorumları reddeden muhteşem bir gökkuşağı' derken, Yılmaz Erdoğan, belgeseli 'gerçek bir sanat eseri' olarak ifade ediyor.



14 yıl önce