|

Antalyalılar Kasım'da sanata doyacak

Ekim''de perdelerini açan Antalya Devlet Opera ve Balesi Kasım ayında sanatseverler için dolu dolu bir program hazırladı.

İha
00:00 - 27/10/2014 Pazartesi
Güncelleme: 15:49 - 27/10/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Antalyalılar Kasım'da sanata doyacak
Antalyalılar Kasım'da sanata doyacak

Dört opera, 2 operet, 2 bale, 2 müzikal, 3 konser ve 2 çocuk oyunu olmak üzere toplam 15 temsille izleyici karşısına çıkacak olan Antalya Devlet Opera ve Balesi''nde provalar hızla devam ediyor.

Bestesi Serdar Yalçın''a, librettosu ise Murat Göksu''ya ait olan ''Tangopera'' müzikali 1 Kasım ve 4 Kasım''da Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi''nde izleyici ile buluşacak. Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan eserde orkestra şefliğini Hakan Kalkan üstlenirken, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Sevtaç Demirer imzasını taşıyor. Zamansız ve mekansız, kıpkırmızı bir aşk hikayesi olan Tangopera''da koro şefi Mahir Seyrek, ışık tasarımı ise Mustafa Eski''ye ait. 3 ve 17 Kasım''da ''Uyuyan Güzel''' çocuk oyununu sahneleyecek olan Antalya Devlet Opera ve Balesi, 6 Kasım ve 11 Kasım''da ''İtalyan Bestecileri Konseri'', 8 ve 10 Kasım''da ''Tosca'' operası, 13 ve 15 Kasım''da ''Otello'' balesi, 18 Kasım''da ''İtalya''dan Fransa''ya'' orkestra konseri, 20 ve 22 Kasım''da ''Herkül'' operasını sanatseverlerle buluşturacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi 27 Kasım''da ''Paris''te bir Gece'' operetinin prömiyerini gerçekleştirecek. Eser, 19.yüzyılın sonlarında Paris''in en popüler mekanlarından biri olan Metella''nın Cafe''sinde (Chez Metella) geçiyor. ''Paris''te Bir Gece''de toplumun farklı kesimlerinden gelen insanların yaşam biçimleri, aşkları, tutkuları, hayalleri, Fransız opera ve operetlerinden seçilmiş, birçoğu Türkiye''de ilk defa seslendirilen arya ve düetlerin yer aldığı şarkılarla ve danslarla anlatılıyor. Eser prömiyerinden sonra 29 Kasım''da tekrar sahneliyor.

9 yıl önce