|

Arıkan Yunus Emre''yi anlatacak

700 yıldan beri ilahileri dilden dile okunan mutasavvıf şair Yunus Emre İstanbul''da bir toplantıda yâd edilecek. Sohbet toplantısı Timaş Kitapkahve''de, 21 Ağustos Perşembe günü saat 18.00''de başlayacak.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 19/08/2014 Salı
Güncelleme: 16:10 - 19/08/2014 Salı
Yeni Şafak
Arıkan Yunus Emre''yi anlatacak
Arıkan Yunus Emre''yi anlatacak

Araştırmacı yazar Yaman Arıkan, Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)''nin düzenlediği ''Bâbıâli Sohbetleri''nde Yunus Emre''nin hayatını, eserlerini, fikirlerini tesirlerini anlatacak. Arıkan, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularına cevap verecek. Programda sanatkârlar da Yunus Emre''nin ilahilerini seslendirecekler. Hanende Selçukhan Yılmaz, Tanbur''da Nesim İsa Enver ve Ritim''de Enes Durceylan, Yunus Emre''nin eserlerinden meydana gelen bir müzik programı sunacaklar.

YUNUS EMRE ARAŞTIRMACISI

Yaman Arıkan 1937 yılında Manisa-Salihli'nin Gökeyüp köyünde doğdu. İlkokulu kendi köyünde bitirdikten sonra öğretmeninin ısrarlı istekleri üzerine babası onu şehre gönderip okutmak istedi. Ancak, maddî imkânları elvermediği için buna muvaffak olamadı. Uzun bir aradan sonra İstanbul''da ortaokulu, sonra da liseyi okudu. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi''ne girdi ve Filoloji Bölümünü bitirdi. 1967–1987 yılları arasında çeşitli gazete ve dergilerde yazarlık yaptı. Bu arada telif-tercüme, yirminin üzerinde esere imza attı. En kapsamlı çalışmasını ise Yûnus Emre üzerine yaptı. Hâlen ülke meseleleri ile ilgili çeşitli projeler üzerinde çalışmalarını devam ettirmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır. Arapça, Farsça ve İngilizce bilir. Bazı eserleri: İslâm Ahlâk ve Fazîleti, Gençlere Dînî Bilgiler, Aklın Sesi veya Sağlıklı Çözüm, Unutamadıklarım, Bizim Yûnus, Yûnus Emre ve Deyişleri (7 cild). Yaman Arıkan''ın ayrıca bazı tercümeleri bulunuyor.


10 yıl önce