|

Aşklarını yaylanın çimenine kazıdılar

Gümüşhane''de bir yaylada birbirlerini seven iki genç adlarını çimenlere kazıyınca, çimenlik alan sevenlerin isimleriyle doldu.

Aa
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:30 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Aşklarını yaylanın çimenine kazıdılar
Aşklarını yaylanın çimenine kazıdılar

Kürtün ilçesinin 1800 rakımlı Çatakçayır Yaylası''ndaki çimenlik alana uzun yıllar önce gelen bir genç ile sevdiği kız arkadaşı, çimleri kazıyarak isimlerini toprağa yazdı. Yaylaya gelip genç aşıkların isimlerini gören diğer gençler de aynı alanı kazıyarak isimlerini yazmaya başladı.

Geçen süreçte söz konusu alanın, çok sayıda sevgilinin isimleri ile dolduğu gözlendi.

Yayla sakinlerinden İsmet Aydın yaptığı açıklamada, "Bu iki sevgili isimlerini yazınca diğer çocuklar da onlardan etkilendi. Sevgilisi olan sevgilisinin adı ile kendisininkini, sevgilisi olmayan da kendi ismini yazdı" dedi.

Çimenlik alanın karşısından yol geçtiğini anlatan Aydın, şunları kaydetti:

"Çimenlik alandaki isimler yoldan geçenlerin ilgisini çekiyor. Resim çekenler oluyor. Bazıları da yoldan çimenlik alana giderek orada fotoğraf çekiyor. İnsanların hoşuna gidiyor, kendilerine değişik ortam gibi geliyor. İki sevgilinin yıllar önce buraya birbirlerinin adlarını yazması bir başlangıç oldu. Benim bildiğim 20 yıl önce bile yazılan isimler var. İsimleri yazılı olanlardan evlenenler, askerde, gurbette olan var. Onlar artık yetişkinler"

10 yıl önce