|

Beklan Algan unutulmadı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları duayeni yönetmen, araştırmacı, oyuncu, tiyatro sanatçısı Beklan Algan, aramızdan ayrılışının dördüncü yılında sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 29/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:50 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Beklan Algan unutulmadı
Beklan Algan unutulmadı

Aşiyan Mezarlığı''nda yapılan anma töreninde, geleneksel olarak yapılan Muhsin Ertuğrul''un Perdeci adıyla yazdığı ''Mumlar Kimin için Yanıyor?'' metni okundu. Törende ailesi ve dostları, sanatçıyla ilgili anılarını paylaştı.

Yıllarca birlikte çalışma şansına sahip olduğunu söyleyen öğrencilerinden Fersa Acar, Beklan Algan''ın yaratıcı ve eğitimci olduğuna vurgu yaparak, ''Olağanüstü işler çıkarırdı. Türk Tiyatrosuna yenilikler getirdi.'' dedi.

Beklan Algan''ı projeleriyle hatırladıklarını ifade eden Sanatçı Ümit Denizer, Algan''ın sahnelemek istediği iki projesinin var olduğunu, bu projeleri gerçekleştirerek büyük ustayı yâd edelim şeklinde konuştu.

Anma törenine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Müdürü Salih Efiloğlu, Beklan Algan''ın kızı Sevi Algan, Ragıp Yavuz, Orhan Alkaya ve sanatçının dostları katıldı.


10 yıl önce