|

Beste Yarışması başvuruları başladı

Türkiye'nin en uzun soluklu müzik yarışması "21. Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması"nda başvuruların alınmaya başladığı bildirildi.

Aa
00:00 - 3/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 09:36 - 3/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Beste Yarışması başvuruları başladı
Beste Yarışması başvuruları başladı

Aynı zamanda CHP Genel Başkan Yardımcısı olan Emrehan Halıcı, 1994'ten beri kesintisiz olarak her yıl yapılan yarışmanın, bu yıl Türkiye Bilişim Derneği (TBD) tarafından düzenlenen 31. Ulusal Bilişim Kurultayı ve CITEX 2014 Fuarı kapsamında ATO Congresiumda gerçekleştirileceğini söyledi.

Yarışmanın bu yılki temasının "ritim" olduğunu vurgulayan Halıcı, "Yarışma, sadece müziğin değil, hayatın da akışı olan ritim için çağrı yapıyor" dedi.

Eserlerin enstrümantal olmasının zorunlu olduğunu belirten Halıcı, yarışmanın amatör-profesyonel tüm bestecilere açık yapıldığını da bildirdi.

Yarışmacı adaylarının eserlerini 1 Ekim 2014 tarihine kadar internet üzerinden teslim edebileceğini de dile getiren Halıcı, jürinin ilk değerlendirmesiyle belirlenecek 10 finalistin eserlerinin halk oylamasına açılacağını kaydetti.

Halıcı, 6 Kasım'da Congresiumda yapılacak final gecesinde yarışmacıların, jüri ve izleyiciler önünde canlı performans sergileyeceklerini de ifade ederken, derece alan yarışmacılara teknolojik ürünler ve müzik yazılımlarının hediye edileceğini bildirdi.

Attila Özdemiroğlu'nun başkanı olduğu yarışma jürisinde, Garo Mafyan, İzzet Öz, Borga Parlar, Hakan Özer, Şeref Oğuz, Mehmet Okonşar, Faruk Eczacıbaşı ve Emrehan Halıcı yer alıyor.

10 yıl önce