|

Beyazbulut 1 yaşında

''Her yaştan çocuklara edebiyat dergisi'' sloganıyla yola çıkan BeyazBulut dergisi 1 yaşını doldurdu. Dergi, 6. sayısıyla beraber edebiyat yolculuğunu sürdürürken, ''Savaşın çocuklarına…'' ithafıyla anlamlı bir sayıya imza atıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 10/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:13 - 10/09/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Beyazbulut 1 yaşında
Beyazbulut 1 yaşında

''Yeryüzünde mutsuzluk üreten ne varsa onlara dua ve güzel işlerle karşılık vermek gerek.'' diyen dergi, Beyza Nur Demirci''nin ''Bom!'' isimli şiiri ile açılıyor. Fatma Çağdaş Börekci''nin ''Ben Seni Öyle Çok Özledim'' isimli denemesinin hemen ardından ''Vasiyet'' isimli öyküsüyle Bülent Ata''yı görüyoruz. Rabia Gülcan Kardaş, ''Cicika'' köşesinde ''Sessiz Yıldızlar''ı anlatırken, Vural Kaya devam eden deneme yazılarında ''Gazze''den Selam'' getiriyor.

Sümeyra Turanalp''in ''Bir Şeyler!'' isimli masalının ardından Sevinç Şahin''in ''Lütfen!'' isimli şiirini okuyoruz. Geçen sayılardaki masallarına devam eden Melih Tuğtağ, bu kez ''Çorap Kral'' isimli masalıyla karşımıza çıkıyor. Fatih Turanalp''in ''Düşünüyorum da...'' köşesi ile devam eden dergi, Zekiye Çoban''ın yazdığı, Dilek Gülcemal Değirmenci''nin resimlediği ''Bir Çanta Dolusu Umut'' masalıyla yakında açılacak olan okullara selam veriyor. Bu sayının söyleşi bölümünde Vural Kaya, H. Salih Zengin''i ağırlıyor.

Mustafa Ökkeş Evren''in ''Sevgi Duası'' şiirine hep birlikte âmin dedikten sonra Meryem Uçar''ın ''Nemil''in Gözlüğü'' masalına sıra geliyor. Nesibe Şahin imzalı ''Simo''nun Kuş Günlüğü''nden sonra ise Ümit Elif Özkan ''Yasal Masal''ı anlatıyor bize. Dergi hız kesmeden ''Merakettin Amca''ya konuk ediyor bizi. Dergide klasikleşmeye başlayan bu köşede yine ilginç ve bir o kadar eğlenceli okuyucu sorularına cevap veriliyor. Meryem Tuncay''ın Almanca''dan çevirdiği Angelina de Satura''nın ''Bodrumdaki Canavar'' ve Pınar Başar Ünlüer''in kaleme aldığı ''Oynamayı Sevmeyen Çocuk'' isimli öyküleriyle devam eden derginin son kısımlarında ''Morkabak Kitabevi'' köşesini görüyoruz. Bu bölümde ''Sahibinizi Nasıl Eğitirsiniz?'' sorusuna cevap aradıktan sonra, Rabia Gülcan Kardaş''ın çocuk dünyasından aktardığı haberleri okuyoruz. Zeynep Şahin imzalı ''Duyduk Duymadık'' ve Beyza Nur Demirci''nin ''Çıtır Pıtır'' köşeleriyle bu sayıda da dopdolu bir içerikle sayfalarını kapatıyor

BeyazBulut. Sümeyra Turanalp''in arka kapaktaki şiiriyle savaşın çocuklarını da unutmadan, BeyazBulut''a nice yıllar diliyoruz.


10 yıl önce