|

Bir hafta boyunca İran filmi izleyelim

00:00 - 11/10/2011 Salı
Güncelleme: 03:42 - 11/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Bir hafta boyunca İran filmi izleyelim
Bir hafta boyunca İran filmi izleyelim

İran İslâm Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ile merkezi İstanbul'da olan Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde düzenlenen “İran Film Haftası” dün başladı. 15 Ekim'e dek sürecek olan etkinlik kapsamında ilk olarak Muhammed-Hadi Kerimi'nin senaryosunu yazıp yönettiği, 2009 yılı yapımı “Bu Gece Mehtap Gecesi” adlı film gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün katkılarıyla gerçekleşen etkinliğin açılışına İran'dan milletvekili Bijen Nobaveh, yönetmen Muhammed-Hadi Kerimi, oyuncu Mustafa Zamani ve Kültür Bakanlığı yöneticisi Macitaba Carideh de katıldı.

İran Film Haftası kapsamında bugün Behram Behramyan'ın “Âl”, Hasan Fethi'nin “Postacı Kapıyı Üç Kez Çalmaz” ve Feracullah Salahşör'ün “Yusuf Peygamber” isimli filmleri gösterilecek. Etkinlik kapsamında izlenebilecek diğer filmler ise şöyle: Bican Mirgaberi/ “Cehennem Berzâh Cennet”, Mani Hagigi/ “Kenan”, Behruz Aşhami/ “Şeytanın Günü”, Mustafa Rezzak Kerimi/ “Gizli Duygu”, Muhammed Ahmedi/ “Kayıp Gerçek”, Nadir Mukaddes/ “Cennet Durağı”.

Tüm filmler 14.00, 16.30 ve 19.00 saatlerinde Türkçe altyazılı ve ücretsiz gösterilecek. Günümüz İran Sineması Paneli ise hafta kapsamında bugün saat 16.00'da aynı merkezde sinema eleştirmeni İhsan Kabil'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek. Panele Muhammed-Hadi Kerimi, Mustafa Zamani ve Faysal Soysalkonuşmacı olarak katılacak.




12 yıl önce